Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co k večeři ?
Tak mi ženské poraďte, co děláte každý den k večeři. My máme pořád jen pečivo s něčím, zeleninu, a už to leze někdy krkem. Oběd máme my v práci, Adam ve škole, ale nemám čas vařit teplé večeře. Jak je to u Vás? Co tak běžně večeříte? A taky aby nás to nezruinovalo, člověk v dnešní době ušetří fakt snad jenom na tom jídle (i když jdu někdy do obchodu a nestačím se divit :-O)
no u nás to je také většinou chlebová variace, maximálně rohlíková….stejně jako ty u nás všichni chodí do jídelen a je teplé přes oběd….
takže u nás když zbyde pečivo tak ho rozpékám obložené v troubě, chleba jsou opečenky ve vajíčku nebo topinka…
někdy udělám jen rychlovku jako míchaná vajíčka, dnes byla koprovka…teplé je jen vyjímkou spíš dojídání…
občas udělám nějakou pomazánku – sýrová, salámová, nebo salát ze zeleniny, atd..záleží co je v lednici
ale spíš je to taková ta klasika…
já dělám husté polévky,nebo pomazánky,těstov.saláty,oblož.talíře,tousty,lečo…… a dnes budou -brambory vařené ve slupce a podmáslí,kakao
(Citováno od mura z 16.9.2014 15:26)muro, nechtělo by se ti napsat nějaké recepty na oblíbené pomazánky? (čím jednodušší, tím lepší ;-))
(Citováno od Petra z 17.9.2014 08:50)
jak budu mít čas,tak napíši pár receptů na pomazánky
Pro sebe a dceru dělám rychlou rajskou polévku, ale chlapi nám ji nejí.
Rychle udělám jíšku, zaleju trochou studené vody, rozmíchám, pak do toho zamíchám rajský protlak, teď mám hodně domácích, sůl, cukr, někdy libeček, petrželku, pažitku, když nejsem líná jít na zahradu 🙂 Zavařím do toho drobné těstovinky nebo rýži.
Jinak dělám také rychlé krémové zeleninové polévky – civule a česnek na olej, sáček mraž. zeleniny (ideálně míchaná brokolice, mrkev a květák), provařím, posolím, rozmixuju a podáváme s krutóny, to nám jí i kluci.
A ještě teď hodně dělám cuketové bramboráčky.
1 cuketa
4 vajíčka
pol. mouka
sůl, pepřDalší postup je stejný jako bramborové placky.
(Citováno od nuninka z 17.9.2014 18:58)
Super, děkuju za tip 🙂
jsme na tom stejně….taky mi připadá, že jíme furt to samé 😀 ……..sýr, šunka, párky, vaječina apod. s pečivem a zeleninou 🙂 a když někdy zbude oběd, tak ten s malou obměnou dojíme….
Nebudu psát o sobě, manžel má cukrovku, tak musím vařit teplá jídla 2x denně.
Dcera vaří také denně. Jako podnikatelka podniká z domova. K obědu udělá třeba těstoviny a guláš. Něčeho z toho více. K večeři, pokud zbydou těstoviny, udělá je zapečené. Když guláš, tak uvaří více rýže. Z té druhý den udělá rizoto a k večeři pak třeba palačinky, lívance… Nebo třeba bramboračku, gulášovku.. s chlebem. Lečo je u nich na talíři v sezóně každý týden, pokud rostou houby tak smaženice, houbový ovar, houbové škvarky… Často jsou také ovocné knedlíky – tvarohové, bramborové, kynuté, pařené nebo i (omluvte výraz) posrané. To jsou normální houskové knedlíky (horké), přelité rozmačkaným čerstvým ovocem s cukrem a rozpuštěným máslem, mlsalové ocení šlehačku. Nesmím zapomenout na rybičky. Stejk ze pstruha, lososa …. je úžasná záležitost a vařené brmbory jsou za chvilku.
A co se zbytky chleba nebo pečiva – stačí namočit v našlehaném vejci a osmažit. Pro zlepšení přidat trocha nastrouhanéno sýra, ozdobit osmaženou uzeninou..
Když jsem chodila do práce /a není to ještě tak dlouho – naposledy v listopadu loňského roku/, tak jsem s rozmanitostí jídel neměla problémy. Podotýkám, po práci jsem nehodlala trávit u plotny hodiny, maximálně tak 1/2. Toto vše bylo hotové za chvilku a s velikým úspěchem.
A ještě teď hodně dělám cuketové bramboráčky.
1 cuketa
4 vajíčka
pol. mouka
sůl, pepř
Další postup je stejný jako bramborové placky.
U nás se jí hlavně studená večeře. Jogurty, křupky s mlékem, někdy párek, jindy chleba, veka, toust, pomazánky, vajíčko, pažitka, salám, sýr……..Když peču, tak něco sladkého.
Přes léto hodně těstovinovo-zeleninového salátu.
Někdy se ohřeje to co zbylo z oběda. 🙂
Já taky nestíhám, mám to podobné. Ale třeba takové těstoviny (používám expres – uvařeno za 3 minuty) a k tomu smetanová omáčka trvá jen 10 minut…Ale pak ještě umýt nádobí.
Ale já bych taky radši dělala studené talíře a chleby s pomazánkami, ale u nás to nikdo nejí 🙁(Citováno od Marinada z 17.9.2014 10:20)
Taky prosím prosím recept na rychlou smetanovou omáčku 🙂
Já taky nestíhám, mám to podobné. Ale třeba takové těstoviny (používám expres – uvařeno za 3 minuty) a k tomu smetanová omáčka trvá jen 10 minut…Ale pak ještě umýt nádobí.
Ale já bych taky radši dělala studené talíře a chleby s pomazánkami, ale u nás to nikdo nejí 🙁(Citováno od Marinada z 17.9.2014 10:20)Sem s tou smetanovou omáčkou 🙂
…u nás je zase větší problém s těmi teplými jídly, to mám co dělat, abych vymyslela něco o víkendu na oběd.
Ještě přiznávám občas pizzu z mrazáku, někdy rychlé těstoviny (těstoviny + šunka + kukuřice + podušené žampiony).
taky celkem často děláme bramboráky.
(Citováno od Petra z 17.9.2014 10:24)
🙂
Lehce posolené kousky kuřecího masa posypu kořením (dávám gyros), narychlo to osmahnu na pánvi, zaleju to smetanou na vaření, pár minut povařím, pak v tom rozpustím taveňák a zahustím trochou mouky (tu před tím rozkvrdlám v té nádobce od smetany s trochou vody – aby nebylo zbytečně špinavé nádobí)…Mezitím se uvaří těstoviny. Vše hotovo do 10 minut 🙂
Ale tohle je porce jen pro dva lidi, pro víc bych dala smetany dvě.