Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co k večeři ?
Tak mi ženské poraďte, co děláte každý den k večeři. My máme pořád jen pečivo s něčím, zeleninu, a už to leze někdy krkem. Oběd máme my v práci, Adam ve škole, ale nemám čas vařit teplé večeře. Jak je to u Vás? Co tak běžně večeříte? A taky aby nás to nezruinovalo, člověk v dnešní době ušetří fakt snad jenom na tom jídle (i když jdu někdy do obchodu a nestačím se divit :-O)
zde jsou ty slíbené recepty na pomazánky–Pomazánka z červené řepy
Sterilov.červená řepa,cibule,vajíčko,salám-nakrájíme najemn. a smícháme s troškou tatarky.Dochutíme solí a pepřem.Pomazánka z ryb v tomatě
Ušleháme krab.ryb v tomatě,měkký sýr,cibuli,okurku,lžíci majonézy,pepř,sůl a zelené natě.Paštiková pomazánka
100g paštiky,1 měk.sýr,2 sladkokys.okurky,sůl-vše smíchat.Pomazánka z moravanky
Pomeleme moravanku,200g salámu a pak přidáme trošku majonézy.Pomazánka z tvarohu
Tvaroh,postrouh.mrkev,2 vařen.vejce,sůl a zelené-zamíchat.Zeleninový tvaroh
50g mrkve,50g celeru a 20g křenu-jemně nastrouháme,přidáme oloupaná nadrobno nakrájená 50 g rajčat a 1 tvaroh-promícháme.Osolíme,ochutíme troškou citron.šťávy,vmícháme usekanou pažitku,1dl šlehačky.Ředkvičková
1 svazek ředkviček,150 g neochuc.pomazánkového másla,sůl-promíchat a zelené na ozdobu.Pomazánka z pečeného masa
Kuře nasolit,grilov.koření,kmín,nahrubo cibule podlét-dát péct.Upečené,vychladlé kuře i se šťávou pomeleme(já jsem to i rozmixovala-nechtělo se mi mlét)smícháme s másle,najemno cibuli-dochutit podle sebe.Toto jsou pomazánky,které jsem dělala nedávno,buď na večeři,pro návštěvy a taky pro tchýni(měla srazy s ženskýma),jinak dělávám ještě jiné.
(Citováno od mura z 26.9.2014 16:48)
Moc děkuju 🙂
zde jsou ty slíbené recepty na pomazánky–
Pomazánka z červené řepy
Sterilov.červená řepa,cibule,vajíčko,salám-nakrájíme najemn. a smícháme s troškou tatarky.Dochutíme solí a pepřem.
Pomazánka z ryb v tomatě
Ušleháme krab.ryb v tomatě,měkký sýr,cibuli,okurku,lžíci majonézy,pepř,sůl a zelené natě.
Paštiková pomazánka
100g paštiky,1 měk.sýr,2 sladkokys.okurky,sůl-vše smíchat.
Pomazánka z moravanky
Pomeleme moravanku,200g salámu a pak přidáme trošku majonézy.
Pomazánka z tvarohu
Tvaroh,postrouh.mrkev,2 vařen.vejce,sůl a zelené-zamíchat.
Zeleninový tvaroh
50g mrkve,50g celeru a 20g křenu-jemně nastrouháme,přidáme oloupaná nadrobno nakrájená 50 g rajčat a 1 tvaroh-promícháme.Osolíme,ochutíme troškou citron.šťávy,vmícháme usekanou pažitku,1dl šlehačky.
Ředkvičková
1 svazek ředkviček,150 g neochuc.pomazánkového másla,sůl-promíchat a zelené na ozdobu.
Pomazánka z pečeného masa
Kuře nasolit,grilov.koření,kmín,nahrubo cibule podlét-dát péct.Upečené,vychladlé kuře i se šťávou pomeleme(já jsem to i rozmixovala-nechtělo se mi mlét)smícháme s másle,najemno cibuli-dochutit podle sebe.
Toto jsou pomazánky,které jsem dělala nedávno,buď na večeři,pro návštěvy a taky pro tchýni(měla srazy s ženskýma),jinak dělávám ještě jiné.
Tak u nás taky jak kdy – nekdy chleba s něčím či rohlík. Různé pomazánky. Příjemná a snadná změna jsou topinky – já je dělám v topinkovači, aby nebyly mastné a taky s tím není tolik práce. Na to nějakou pomazánku a je to něco jiného než klasicky chleba s něčím. Často míváme večeři teplou – manžel chodí domů z práce až večer a já když jdu pracovat, tak přijíždím až odpoledne.. Dcerku hlídá babička – ta bere obědy ze školy, tak jí Gábinka s ní. Dobrá je taky nějaká buchta, bábovka apod. – manžel je na sladké, takže tím se zavděčím vždy (hlavně, když je k tomu mléko 😀 ) a maličká to má taky ráda. Zrovna dnes dělám na véču žemlovku – POPRVÉ V ŽIVOTĚ! Tak držte palce, ať se povede 😀
(Citováno od supice z 20.9.2014 16:53)Určitě se povedla viď? A já našla tip jak na rychlou žemlovku – toustový chléb, na jednu půlku položit plátky másla, nastrouhat jablíčko, posypat skořicovým cukrem, poklást plátek másla, přiklopit druhou půlkou toust.chleba a dát do toustovače. Ještě jsem to nezkoušela, ale v nejbližších dnech se na to chystám :-).
(Citováno od tvorenicko z 20.9.2014 18:17)
Teda, tak to může být dobré, určitě vyzkouším, děkuji za typ! A jinak se povedla, jen by mohla být trošku sladší.. Ale zase lepší, než aby byla přeslazená. 🙂 Nato s tím tousťákem jsem zvědavá, zkusím to přes týden. 🙂
Zrovinka varim suroviny na supr mnam pomazanku 😉 (na chlebicky,k pecivu,ci do misky,je lepsi nez ruzne Vlasske salaty a pod.,recept mam od maminky a delam ji cca i 2xdo tydne)
My jsme pomazankova rodina 🙂Celorova dobrutka:
Uvarim si do polomeka tuhle zeleninu:celer(cca pulku z jednoho?,cca 3-4 mrkve,2brambory a vajicka(3-4)-vse davam varit do 1hrnce(vajicka hlidam na tvrdo)Potom vse nastrouham(klido i vejce,nebo je nakr.na kosticky)pridam kysele okurky,pocet dle chuti,sul,pepr,nebo i Vegetu,pridam b.jogurt,nebo majonezu.Supr je aspon trosku ulezena(schlazena)
😀
napr.dalsi:Slovenska falesna treska:
2tvarohy(uplne jedno jake,vzdy je dobra,ja stejne tu znam jine,nezVam muzu radit,vyzkousene mam i ty ceske,delala sem ji mamince na oslavu) 😉
cerstve,neuvarene 4mrkve(klidne vic,ta je dulezita)
cca 4steriliz.okurky
3-4 vajicka(ja davam i 5 🙂 )
na jemno 1 stredni cibuly
vegetu,sul,pepr,PLN.HORCICI!.
majonezu(prip.v.jogurt)
podavame do misek(taliru)+pecivo,nebo na vagety(veku) vychlazene!Bleskova “easy“rybickova pomazanka
Pomazan.maslo,nebo neco podobneho 😉
Jakoukoliv konzervu rybicek(u nas vedou v tomate),
cibule,cesnek,sul,pepr,(horcice)
2-3vajicka
syr(y)-nastrouhany,nebo i “Vesela krava“,Niva..
b.jogurt(majoneza)musela bych psat dlouhoo 🙂
Jinak u nas vecerime ruzne,casto zbude z obeda,nebo co me napadne,obcas i objedname hrisne dobre veci(Pizza,kebab..)nekdy jime “venku“,o vikendu,kdyz nekam jedeme..
Casto mam nalozene maso a jdu a bleskove ugriluji,k tomu kopu zeleniny,pecivo,nebo hrasek,fazole…(Citováno od meggi41 z 20.9.2014 18:49)
Teda meggi, ta celerová dobrůtka vypadá luxusně, určitě vyzkouším 🙂
Celerova dobrutka.. 🙂
Zrovinka varim suroviny na supr mnam pomazanku 😉 (na chlebicky,k pecivu,ci do misky,je lepsi nez ruzne Vlasske salaty a pod.,recept mam od maminky a delam ji cca i 2xdo tydne)
My jsme pomazankova rodina 🙂
Celorova dobrutka:
Uvarim si do polomeka tuhle zeleninu:celer(cca pulku z jednoho?,cca 3-4 mrkve,2brambory a vajicka(3-4)-vse davam varit do 1hrnce(vajicka hlidam na tvrdo)
Potom vse nastrouham(klido i vejce,nebo je nakr.na kosticky)pridam kysele okurky,pocet dle chuti,sul,pepr,nebo i Vegetu,pridam b.jogurt,nebo majonezu.Supr je aspon trosku ulezena(schlazena)
😀
napr.dalsi:Slovenska falesna treska:
2tvarohy(uplne jedno jake,vzdy je dobra,ja stejne tu znam jine,nezVam muzu radit,vyzkousene mam i ty ceske,delala sem ji mamince na oslavu) 😉
cerstve,neuvarene 4mrkve(klidne vic,ta je dulezita)
cca 4steriliz.okurky
3-4 vajicka(ja davam i 5 🙂 )
na jemno 1 stredni cibuly
vegetu,sul,pepr,PLN.HORCICI!.
majonezu(prip.v.jogurt)
podavame do misek(taliru)+pecivo,nebo na vagety(veku) vychlazene!
Bleskova “easy“rybickova pomazanka
Pomazan.maslo,nebo neco podobneho 😉
Jakoukoliv konzervu rybicek(u nas vedou v tomate),
cibule,cesnek,sul,pepr,(horcice)
2-3vajicka
syr(y)-nastrouhany,nebo i “Vesela krava“,Niva..
b.jogurt(majoneza)
musela bych psat dlouhoo 🙂
Jinak u nas vecerime ruzne,casto zbude z obeda,nebo co me napadne,obcas i objedname hrisne dobre veci(Pizza,kebab..)nekdy jime “venku“,o vikendu,kdyz nekam jedeme..
Casto mam nalozene maso a jdu a bleskove ugriluji,k tomu kopu zeleniny,pecivo,nebo hrasek,fazole…
Tak u nás taky jak kdy – nekdy chleba s něčím či rohlík. Různé pomazánky. Příjemná a snadná změna jsou topinky – já je dělám v topinkovači, aby nebyly mastné a taky s tím není tolik práce. Na to nějakou pomazánku a je to něco jiného než klasicky chleba s něčím. Často míváme večeři teplou – manžel chodí domů z práce až večer a já když jdu pracovat, tak přijíždím až odpoledne.. Dcerku hlídá babička – ta bere obědy ze školy, tak jí Gábinka s ní. Dobrá je taky nějaká buchta, bábovka apod. – manžel je na sladké, takže tím se zavděčím vždy (hlavně, když je k tomu mléko 😀 ) a maličká to má taky ráda. Zrovna dnes dělám na véču žemlovku – POPRVÉ V ŽIVOTĚ! Tak držte palce, ať se povede 😀
(Citováno od supice z 20.9.2014 16:53)
Určitě se povedla viď? A já našla tip jak na rychlou žemlovku – toustový chléb, na jednu půlku položit plátky másla, nastrouhat jablíčko, posypat skořicovým cukrem, poklást plátek másla, přiklopit druhou půlkou toust.chleba a dát do toustovače. Ještě jsem to nezkoušela, ale v nejbližších dnech se na to chystám :-).
Tak u nás taky jak kdy – nekdy chleba s něčím či rohlík. Různé pomazánky. Příjemná a snadná změna jsou topinky – já je dělám v topinkovači, aby nebyly mastné a taky s tím není tolik práce. Na to nějakou pomazánku a je to něco jiného než klasicky chleba s něčím. Často míváme večeři teplou – manžel chodí domů z práce až večer a já když jdu pracovat, tak přijíždím až odpoledne.. Dcerku hlídá babička – ta bere obědy ze školy, tak jí Gábinka s ní. Dobrá je taky nějaká buchta, bábovka apod. – manžel je na sladké, takže tím se zavděčím vždy (hlavně, když je k tomu mléko 😀 ) a maličká to má taky ráda. Zrovna dnes dělám na véču žemlovku – POPRVÉ V ŽIVOTĚ! Tak držte palce, ať se povede 😀
Asi nepřispěju dobrým tipem, muž přijde z práce pozdě, tak večeří jen alko nebo nealko pivo, náš 8 měsíční synek MM a já tak leda sušenky v rychlosti:-)
Ale jinak ze studené kuchyně chleby s pažitkovou pomazánkou a ředkvičkami a z teplé nejrůznější polévky.
Téda to se rozjela diskuze, to mám radost. A taky, že jste na tom většina jako my :-). Ale nápady tu jsou a moc za ně děkuju :-).