Provozujeme:     České-soutěže.cz     KrálovstvíLátek.cz     Termofor.cz        Partner:    Pro Alergiky 
Přišli jste jen na čumendu? ...i vy můžete být součástí všeho, co tu vidíte... stačí se zaregistrovat.

Diskutárna

Diskutárna » TAM-TAM » Radosti » pečení z listového těsta



pečení z listového těsta
bamiskabamiska
24.3.2011 v 20:28:51

Tak jdu pro radu…ač si myslím že peču dobře listové těsto se mi nějak nedaří pokořit, dnes jsem si koupila v lidlu na pečícím papíru už rozválené, koupila jsem si takové to tvořítko jak doprostřed kolečka se dá například tvaroh, povidla, pak se zmáčkne a je z něj mušlička, nebo škeblička na oko to vypadá hezky ale ve finále nejsem nadšená …..nemám ho takové drobivé,, nadýchané a rozpraskané na jednotlivé vrstvy….tak pomooooc… vaše fígle jak na listové těsto budu hltat jedním dechem máme ho moc rádi ale já ho neudělám nikdy dobré zkoušela jsem z něj i štrůdl, ale na ty taštičky jsem se těšila a nic extra….vyndávám to brzy??? podle čeho poznáte že je to hotové???

Stránky: [1] 2 3
Pavca31Pavca31
26.3.2011 v 10:16:09

Jé a ten ztužený tuk nastrouhat,,,,(ne rozehřát)))jen nastrouhat a on je pak takový měkký a zpatlat vše dohromady.

Pavca31Pavca31
26.3.2011 v 10:15:03

Holky já jsem vyzkoušela hodně receptů,ale myslím,že tenhle je chutově nejlepší a i nejjednodušší

30 dkg hladké mouky, 1/2 kostky ztuženého tuku, 16¨-18 lžic 10° piva, tot vše.

A já to teda dělám z dvojnásobnýho množství,,když už ,tak už.

Paťka
25.3.2011 v 21:20:37

Kukačko
tak ať se ti ten závin povede.Já pekla včera s tvarohem a broskvema a už ho snědli.

Kukačka
25.3.2011 v 19:17:02

Paťko, úplně jsem dostala chuť na štrůdl. Udělám ho zítra podle tvého receptu, dnes nemám doma jabka.

Paťka
25.3.2011 v 16:12:51

bami já si dělám těsto domácí a je hodně dobré a není to těžké uhňácat.
Recept.
350 g hladké mouky
špetka soli
0,125 l vlažné vody
1 vejce
1 lžička octa
2 lžíce rozpuštěného rostlinného tuku

Postup:
Ve vlažné vodě rozmícháme vejce,ocet,rozpuštěný tuk a sůl,pomalu přidáme do připravené mouky a zpracujeme.Těsto rukama dobřě vypracujeme,uděláme z něho dva bochníky,které překryjeme teplou nádobou a necháme asi 30 min odležet pod nádobou.Bochník na pomoučeném vále trochu vyválíme a hřbetem ruky ho vytvarujeme do šířky a do délky,těsto pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme opraženou strouhankou a klademe připravenou náplň. Těsto svineme a uložíme na vymaštěný plech a nebo na plech vyložený pečícím papírem.Závin potřeme rozpuštěným máslem, aby byl křehký a potíráme i během pečení a pečeme pomalu v předehřáté troubě do růžova.Upečený závin hned po vytažení z trouby znovu potřeme rozpuštěným máslem, aby byl křehký a necháme ho vychladnout.Nakonec pokrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.Podávat lze teplý i studený.

marika81
25.3.2011 v 15:37:53

Nene Bami, dávám syrové maso, peču tak dlouho, dokud závin nezezlátne a maso je hotové, neboj…………zkus třeba pro začátek to kuřecí, jak psala myslím kukačka a třeba ho i pomel:-)

JarmuschkaJarmuschka
25.3.2011 v 14:29:20

Ještě připomínka k teplotám pečení: všude píšou, že v troubě s horkovzduchem (s ventilátorem) se dává oproti třeba plynové troubě nižší teplota….
(Takže já víc jak 200 fakt nedávám, a to jen na chvilku a pak snížím na 175 – a šneci jsou “listnatí“…)
;)

…obavy i radosti až do smrti.

LienLien
25.3.2011 v 13:43:29

bami, jak píšou holky, je to v teplotě, musíš dávat do hodně teplé trouby(dávám min. 220), takže 180 je málo udělá ti to jen jednu jakoby mazlavou vrstvu.

Kukačka
25.3.2011 v 13:40:53

Ještě masová varianta závinu, kopíruju ze stránek M. Brýdové: http://www.brydova.cz/recepty/rychle-vecere/589-zavin-s-kurecim-masem-
Maso sice z toho trochu padá, ale chuť je dobrá.

Kukačka
25.3.2011 v 13:38:05

Já dělám z listového hlavně šátečky, sladké i slané. Sladké s tvarohovou náplní (tvaroh, vanilk. cukr, rozinky, žloutek), pak se to posype moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým – mají vždycky úspěch. Slané jsem si oblíbila podle receptu od Ájíka tady na VD, najdete v receptáři pod jménem Pirožky z listového těsta. Dělám tu verzi s anglickou slaninou a taky jsem za ně vždycky chválená. Poslední dobou se mi ale stává, že mi ta náplň (sladká i slaná) z těch šátečků vyteče. Nevíte někdo, co s tím? Kupuju buďto Babické t., nebo to vyválené. Jenom u zmražených čtverců se mi to nedělá. Ještě mám vyzkoušený závin pro vegetariány: placku posypat strouhaným balkánským sýrem a na to kolečka pórku. Zabalit, péct. Rychlé, zdravé, dobré.

Stránky: [1] 2 3



Co nového na VD?

  • Védéčkoviny - přehled VD událostí uplynulého týdne.
  • Nové diskuze za posledních 7 dní
  • VD S.O.S. aneb Pomóóóc, já se tu nevyznám
  • KLUBko - uživatelský účet



    Zaregistrovat se
    Zapomněl/a jsem heslo

    Přečtěte si nové komentáře

    Nepřehlédněte

    Náš tip

  • Těhotenství týden po týdnu a vše o těhotenství na webu Rodicka.cz.
  • Školní batohy pro prvňáčky i studenty. Výběr aktovek, tašek a školních potřeb, odborné poradenství.

  • výchova, děti, rodiče, maminka

    © 2004 - 2016 VašeDěti.cz - Mgr.Petra Vymětalová. | ISSN 1801-2892 | Právní ujednání | | Redakce | Užitečné odkazy TOPlist