Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
pečení z listového těsta
Tak jdu pro radu…ač si myslím že peču dobře listové těsto se mi nějak nedaří pokořit, dnes jsem si koupila v lidlu na pečícím papíru už rozválené, koupila jsem si takové to tvořítko jak doprostřed kolečka se dá například tvaroh, povidla, pak se zmáčkne a je z něj mušlička, nebo škeblička na oko to vypadá hezky ale ve finále nejsem nadšená …..nemám ho takové drobivé,, nadýchané a rozpraskané na jednotlivé vrstvy….tak pomooooc… vaše fígle jak na listové těsto budu hltat jedním dechem máme ho moc rádi ale já ho neudělám nikdy dobré zkoušela jsem z něj i štrůdl, ale na ty taštičky jsem se těšila a nic extra….vyndávám to brzy??? podle čeho poznáte že je to hotové???
Myslím, že je to tou teplotou. Listové se nepeče zvolna. Dávám teplotu přes 200, nevím přesně kolik, prostě otočím knoflík na hodně (ono to těsto vyskočí rychle a nemusí se tak propékat). teď jsem se dívala do receptů a všude to mají taky 220, 210, 230,…
markittka.p
peču to na 180 stupnu….já také těsto kupuju dělat ani nhodou ale výsledek stojí za houby…
Nepečeš ho pomalo na málo stupńů?
markittka.P
bami – já ti asi neporadím, neb prostě koupím chlazené list.tělo, nějak ho rozbalím, nějak ho rozválím a něco z něj vyrobím a vždycky dobrý 🙂
Štrůdl, šátečky, koláč sladký i slaný ve formě.
Neříkám že je to 100% dokonalé, ale chutná i vypadá dobře.
Držím se receptů – ohledně teploty a času a taky kouknu nějak odhadnu.
Tak já těsto lístové pouze kupuji, jinak, že je upečené poznám, když je krásně zlaté, potřu před pečením žloutkem a je to……já nepeču dle času, vždy do piškotů, perníků píchám špejlí………………já bych to asi viděla na to, že jsi zrovna natrefila na špatné těsto, já kupuji jen v kauflandu a myslím, že lando, je levné a není špatné 🙂
Tak jdu pro radu…ač si myslím že peču dobře listové těsto se mi nějak nedaří pokořit, dnes jsem si koupila v lidlu na pečícím papíru už rozválené, koupila jsem si takové to tvořítko jak doprostřed kolečka se dá například tvaroh, povidla, pak se zmáčkne a je z něj mušlička, nebo škeblička na oko to vypadá hezky ale ve finále nejsem nadšená …..nemám ho takové drobivé,, nadýchané a rozpraskané na jednotlivé vrstvy….tak pomooooc… vaše fígle jak na listové těsto budu hltat jedním dechem máme ho moc rádi ale já ho neudělám nikdy dobré zkoušela jsem z něj i štrůdl, ale na ty taštičky jsem se těšila a nic extra….vyndávám to brzy??? podle čeho poznáte že je to hotové???