Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
pečení z listového těsta
Tak jdu pro radu…ač si myslím že peču dobře listové těsto se mi nějak nedaří pokořit, dnes jsem si koupila v lidlu na pečícím papíru už rozválené, koupila jsem si takové to tvořítko jak doprostřed kolečka se dá například tvaroh, povidla, pak se zmáčkne a je z něj mušlička, nebo škeblička na oko to vypadá hezky ale ve finále nejsem nadšená …..nemám ho takové drobivé,, nadýchané a rozpraskané na jednotlivé vrstvy….tak pomooooc… vaše fígle jak na listové těsto budu hltat jedním dechem máme ho moc rádi ale já ho neudělám nikdy dobré zkoušela jsem z něj i štrůdl, ale na ty taštičky jsem se těšila a nic extra….vyndávám to brzy??? podle čeho poznáte že je to hotové???
jasmu děkuju vyzkouším nivu miluju a nenapadlo mě to
mari snad né tak blbej dotaz jen si to chci ujasnit, to mleté maso máš upravené nejdřív na pánvičce?? nebo ho tam dáváš sysové??? já bych ho asi nejdřív obdělala tak měla bych to blbě nebo nééé
Tak já do listového těsta ráda balíme mleté maso, můžu do něho dát cokoliv, ochutím, dám třebaslaninu, dám zeleninu, třeba i sýr, zabalím, potřu vajíčkem a peču………..když s emi chce, tak dám na to mleté maso ještě celé uvařené vajíčka, při krájení na plátky to vypadá úžsně:-)
Nám nejvíc chutná tato varianta:
Na listové těsto naklást paprikovou vysočinu, hustě posypat strouhanou nivou. Smotat, nakrájet, položené na plechu potřít vajíčkem a upéct.
😉
jasmu a jak děláš slané šneky??
já jsem ted na oslavičku udělala minipizi tomu tak říkají kluci, potřu kečupem listové těsto, pokladu salám, sýr, smotám, nakrálím tak centimetrová kolečka pokladu je na plech, potřu vajíčkem a peču..
Já z listového těsta peču jen slané šneky – a to vyhřívám troubu tak na těch 200°C.
Na štrúdly si dělám těsto pivní:
300g hl. mouky, 125 g 100% tuku - to bývala půlka kostky, ale třeba Iva se teď dělá jen 200g, špetka soli, 15 lžic piva – světlé, černé
To se zpracuje v těsto a nechá cca půl hodiny odpočinout přiklopené nahřátým hrncem.
Prosím, prosím – napiš recept sem nebo mi ho pošli do osobních vzkazů. Chci ho po mnoha letech zase zkusit. Děkuji.
tak asi bude problém v té teplotě, vyzkouším to
pavčo recept napiš pokud to není mooooc složité vyzkouším
Vlastně ono se nepeče ale vysušuje,já osobně ho mám na 220
pavca
Bami listový těsto se peče nejměně na 210,musí se vysušit,,pečeš ho na 180 a to je málo a předtím ještě potřít žloutkem ((někdo potírá jen vodou a nebo čajem)))Kdyz ho nepotřeš není dobré.
A pokud budeš chtít ,,mám recept je to ze tři surovin a je moc dobrý ((lepší než kupovaný a nevyjde to draze))))
PAVČA 31
markitko děkuju jsi zlatíčko mě nenapadlo někam juknout, no únava a mozek nepracuje…vyzkouším jak to půjde….
připsaly by jste mi i vaše odzkoušené recepty at na sladké nebo slané???