Děti a zvířátka

Rubrika: Jen tak

942675_cavia_porcellusNevím jak jste na tom vy, ale my máme zvířátek docela dost. Když jsem byla malá zvířátka mi zakázali (rodiče) a tak si to vynahrazuji teď v dospělosti…. a děti z toho jen a jen těží (samozřejmě to dobré :o)) )

Bydlíme na vesnici, v rodiném domečku a první zvířátko jsem si pořídila hned po svatbě – byla to dobrmanka Ambra, rok s námi spala v posteli, pak se potvůrka začala moc roztahovat (já na jedné straně postele a manžel na druhé), tak jsme ji přestěhovali do kotce a ven…:o)) musím říct, že ani moc neprotestovala – jen jí vadily ty noční zvuky, taky si zvykla, co jí vadí do dneška jsou ježci – ty potvory přilezou k voliéře a hledaj vypadlé granulky – a Ambra štěká a štěká – dokavad někdo nevstane a ježka nepřestěhuje jinam ….:o(

Potom (asi za 3 roky) se narodila Kačenka, Ambra ji hlídá, oblizuje a dovádí, jen je musíme obě hlídat – Ambra nemá rozum ani cit a tak by mohla nechtěně ubížit v „zápalu hry“.

Další zvířátko bylo morčátko Kája, toho máme v akvárku v kuchyni, Kačka ho za naší asistence krmí a hladí, Kája jí za to odměňuje jemným okusováním ruky.

Pak těsně než se narodila Eliška, jsem si pořídila dalšího pejska, Ambra mi už nestačila. Koupila jsem si Plutika – je to maltézácký psík – pokojový, v posteli s námi nespí, tam spí naše 2 holky a tak by tam bylo už plno :o))

Narodila se Eliška a přibyly ještě rybičky…

Venku máme kočičku Macíčka, slepice a králíky, o všechny se tak trošku stará Káťa, ať už pohlazením, uklízením bobků nebo nakrmením.
Myslím že je spokojená.

Eliška už od mala miluje Plutika, ten ji hned očuchal a oblízal, když přišla z porodnice, a pak ji chodí kontrolovat vždy, když se probudí, ale ne jen Elišku, ale i Káťu – to je radosti, když Káťa ráno a odpoledne vstává z postýlky :o)) hned je umytá a rozesmátá :o))
Nedávno mi manžel vyprávěl, že šel zkontrolovat Eli, co kde vyvádí (bylo dlouho ticho), a našel ji, jak si drží Pluta za chlupy u tlamy a schválně si ho přitahuje k sobě, aby ji oblizoval, když už měla dost zase ho dala dál a pak znovu k sobě :o)) pěkná podívaná.

Nedávno si Eliška všimla Káji v akvárku, teď už bravurně zvládá chození okolo nábytku a tak si ke Kájovy doleze, stoupne a provokuje – jak ona jeho tak i on ji :o))

Proto všem, kteří mají tu možnost a čas – pořiďte si domů nějaké to zvířátko, je to bomba je a děti pozorovat, jak se přátelí… :o))

KOlik a jaké máte doma zvířátko? Kdo jich má víc než my?
Těším se na vaše inspirace (třeba jich budeme mít víc) :o))

Napsal/a: Mates

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (7 vyjádření)

  • Ahoj my bydlíme v králikárně (paneláku), takže si se zvířátky nemůžeme moc vyskakovat. Tak je pořizujeme babičce máme tam dva psi, kočku, slepice, křečka a doma máme papouška a brzy k němu přibude křeček. Jinak děti i manžel se občas promění ve zvířata, tak si jich užiju víc než dost.

  • Joj my tu máme zvěře…..Když opomenu psa a kočky tak jsou to dva kusy dětí (leckdy lze zaměnit za prasátka) a jeden kus manžela (platí to samé).
    Pes je vořech vořechovatej z útulku, poté co pravidelně proháněl po našem parku psí slečny a mého muže neschopen rozmnožování. Díky tomu je tlustý jak bečka, neboť sežere na co přijde. Někdy mám pocit, že sežere i nás. Neustále krade kočkám i dětem, stačí chvilka nepozornosti a rohlík z ručičky je pryč. Na druhou stranu se ale osvědčil jako dobrý vysavač. Skoro vše, co dětem upadne na zem, bezpečně vyluxuje, čímž mi šetří trochu práce. Do postele pes nesmí, to nemáme rádi. Jinak je to tvor domácí a vynikající hlídač.
    Naše kočky jsou neušlechtilého původu, zato ušlechtilých mravů. Do postele smějí. Všechny jsou vykastrované, tady ve městě je koček až dost, které nemají majitele. Často nám nosí myší dárky. Před pár dny našel jeden takový dárek náš Štěpán a donesl ho až domů. To bylo křiku – babička i já jsme hystericky zaječely a myš mu odebraly. Kdyby kočky nebyly tak ostražité, stanou se častou kořistí samy – našich dětí. Měli jsme ještě jednu kočičku, moc šikovnou a chytrou, ale ztratila se. Taky se k nám nastěhoval kocour. Byl už starší a nemocný, vyléčili jsme ho a nechali také vykastrovat. Značil ale pořád a tak musel jít do útulku. V domácnosti s děmi to dohromady nešlo. Za pár dní jsem do útulku volala a už měl nového majitele.
    Další zvěř je u rodičů – pes a slepice a králíci.

  • No ještě jsem zapomněla napsat-moji rodiče (bydlíme ve společném domě) mají také v bytě psa a když jsou venku, běhá s nima i Dan venku. Pak mají ještě kočku, králíky a slepice. Takže Martínek zas tak izolovanej od zvířátek není a přesto má alergii na zvířecí prach (srst). Jak si psa nebo kočku pohladí a nejde si hned opláchnout ruce, za chvíli má oči jak tenisáky, kýchá a kolem pusy mu vyleze takový lišej…Také jsem si myslela, že alergii na zvířátka maj jen ty, co s žádnými nepříjdou do styku, ale každý jedinec reaguje jinak na alerg. podněty.

  • Tak to my mame zviratka 2. Papouska Zaka a kocicku-sterilizovanou.Bohuzel mala z nich moc nema,nejsou to zrovna mazlici typy.Nebo spis jsou,ale jen kdyz maji naladu.Mala(9 mesicu) je na oba jako lita.Nejradeji by je muchlovala.Kocicka se obcas necha,ale opravdu jen obcas.Vetsinou pred malou utece.Papousek je nevyzpytatelnej.Obcas zkousim rucicku moji holcicky natahnout k nemu,ale opravdu opatrne.Kocky maji radi teplo a cetla jsem,ze uz se stalo,ze zalehly miminku krk a hlavu a miminko se udusilo.Proto jsem kocku nikdy nepoustela k malej,kdyz spala.Myslim si,ze z hygienickeho hlediska to miminkum nevadi,ze maji okolo sebe zviratka.Moje kocicka je jenom v byte,takze se nemusim bat,ze prinese zvenku nejakou infekci.A taky jsem cetla,ze deti,ktere vyrustaji se zviratkama maji mensi pravdepodobnost na alergie.No uvidime

  • A to jsem zapomněla napsat ty nejdůležitější zvířátka v naší rodině. Lišku a Berušku. V člověčí řeči Elišku a Verunku. To jsou ta nejnáročnější, nejrozmazlenější, nejnenažranější, nejhlučnějí a nejmilovanější zvířátka u nás.

  • Hlásím počet naší zvěře.
    Psík Asta – roční vlčák, dvě kočky – upřesňuji kocour Mates, chudák vykastrovaný a tak má po hehe. To kočka Majda vykastrována nebyla, páč je to zmetek rozmazlenej a umí v tom chodit. (no přeci jí to neuděláme, taková klášná kočičta) A za pár dnů bude koček víc. K tomu přidejte jejich každodenní aporty myší všech velikostí a občas i hada. V králikárně se nám prohání dvě samice, které rovněž za pár dní budou mít mladé. Dál se staví stáj pro kobylku, která je zatím ustájená jinde, čeká se až kůzle a jehně odrostou a budou se moci stěhovat od mámy k nám. A já zase přemýšlím kam se mám odstěhovat já.

  • Teda vy jste jak malá Zoo :o)
    Já mám zvířáta ráda, měla jsem angl.kokršpaněla, letos by mu bylo 14let, ale jeho zdravotní problémy mě donutily, ho nechat loňského září poslat do zvířecího nebíčka. Dalšího pejska nechci, teda aspoň né teď. Kvůli dětem. Nejsem moc zastáncem toho, aby u miminka a kolem něj, bylo nějaké zvířátko. Už kvůli hygieně a tak celkově…Ale je to věc názoru.Takže my si snad nějaké chlupačisko pořídíme, až děti povyrostou.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist