Tipy pro (na)stávající maminky

Rubrika: Kulturní a literární tipy

Ať už patříte mezi maminky-čekatelky, nebo nějaké dítko doma už máte, či jste kombinací obou předchozích možností, podívejte se na pár dalších tipů na doplnění domácí knihovničky. Vybrali jsme pro vás mix odpočinkového a zábavného čtení a nevynechali ani rady odborníků.

Jako obvykle se i tentokrát můžete těšit na soutěž o některé z představovaných titulů a upozorníme vás rovněž na aukci, v níž jednu z těchto knih můžete získat za velmi příznivou cenu.

Vezměme to tedy pěkně popořádku…

Pomóóóc! Jsem v TOM!

Pomóóóc! Jsem v TOM!

Neočekávané, když očekáváte
Jste „v tom“ a chcete vědět, co vás čeká? Za jak dlouho budete muset vypláznout balík za těhotenské oblečení? Dá se nějak zabránit probuzení „albumového“ pudu? Hoďte se do pohody. Rady v této knize budou stejně snadno stravitelné, jako právě zakázaný kofein, který jste do sebe doteď lily po litrech. S nadhledem si počtete nejen o 40 týdnech těhotenství, ale i nárocích, které představuje prvních šest měsíců dítěte. Kniha je nezbytnou součástí výbavičky každé nastávající maminky.
Tip: Skvělý dárek pro maminky se smyslem pro humor.
Upozornění: Berete-li své těhotenství i sebe sama 100% vážně, touto knihou raději ani nelistujte.
Autorka: Mary K. Moore
Brožovaná, 220 stran
Vydalo nakladatelství Fragmentobjednat.

Do 22. listopadu máte možnost získat tuto knihu levně v aukci na serveru Akce-Novinky.cz.

Jsem těhotná, ne nemocná

Jsem těhotná, NE nemocná

Rady, které vám jinde neprozradí
Těhotenstvím krok za krokem – i tak bychom mohli představit knížku Renaty Petříčkové, která provede čtenářky od početí po šestinedělí. Postupně se budoucí maminky dozví, jakou stravu v tom kterém měsíci upřednostnit, do jaké míry se oddávat pohybu a nakolik je třeba se „hlídat“… A v čem se nový rádce liší od současné nabídky na trhu? Především maminkám radí jedna z nich. Osvědčené tipy předkládá s laskavým nadhledem a postraší jen v případě, že je to naprosto nezbytné. Největším přínosem příručky je pak část, která se věnuje období šestinedělí. Době, kdy se nejen každá z žen mazlí se svým malým „broučkem“ a zvyká si na roli matky, ale zároveň je přecitlivělá na veškeré podněty zvenku i zevnitř – vždyť hormony pracují o sto šest. Netradičního průvodce těhotenstvím, který je psán ve stylu Betty Mac Donaldové (Vejce a já), doplňují vtipné ilustrace Mirka Vostrého.
Autorka: Renata Petříčková
Pevná vazba, 360 stran
Vydalo nakladatelství XYZobjednat.

Zdravá výživa pro těhotné a kojící matky

Zdravá výživa pro těhotné a kojící matky

Těhotenství a následné období kojení jsou významná období v životě ženy. Jakmile se děťátko narodí, začínají se maminky ptát: „Musím se vyvarovat celozrnných výrobků a těžko stravitelných jídel, aby dětí netrpělo bolestmi bříška? Mohu pít kravské mléko, když kojím, nebo to pro dítě zvyšuje riziko, že přijde do styku s alergiemi?“ Otázek je nespočetně. A právě proto je tu tato kniha. Na všechny tyto a mnohé další otázky by vám měla spolehlivě odpovědět. Pomůže vám zvážit pozitiva a negativa jednotlivých potravin ve vztahu k těhotenství a době kojení. Při čtení například zjistíte, že nemusíte vyloučit takové množství potravin. Někdy stačí trochu změnit své zvyky nebo úhel pohledu a těchto devět měsíců a období následující po nich se stane i z kulinářského hlediska velmi zajímavým. Přejeme vám příjemné čtení a mnoho zážitků při vaření.
Autorka: Annette Sabersky
Brožovaná, 192 stran
Vydalo nakladatelství Gradaobjednat.

Jak na svět přicházejí mámy

Jak na svět přicházejí mámy

50 porcí dobré nálady pro těhulky a maminky
Tato povzbuzující knížka přináší 50 humorných kapitolek, které vás spolehlivě podrží na nohou během vaší 24hodinové směny.
Odpoví vám na otázky: Jak přežiji těhotenství? Potřebuji všechny ty příručky, šatičky, dětskou kosmetiku a horu didaktických hraček? Naučí se moje dítko někdy lézt, chodit a mluvit? Jsou i ostatní mámy tak uhoněné a nevyspalé? Bude to někdy lepší? A stojí ta námaha kolem dítěte vůbec za to?
Autorka: Dorothee Nolteová
Brožovaná s kulatými rohy, 216 stran
Vydalo nakladatelství Práhobjednat.

Vzhůru na Kapučíno

Vzhůru na Kapučíno

Vtipné i moudré rady maminkám, jak být stále v pohodě
Kniha, která osvěží stejně, jako každodenní relaxace u šálku kávy. Kniha pro všechny maminky – aby myslely také trochu na sebe.
„Šťastné mámy berou svůj osud samy do svých rukou. I vy můžete udělat něco pro to, abyste se každodennímu ráji na zemi krok za krokem přibližovaly. Máte chuť se cítit v roli matky opravdu skvěle? Pak vzhůru na Kapučíno!“
Autorka: Stephanie Schneiderová
Brožovaná, 136 stran
Vydalo nakladatelství Práhobjednat.

Tyto čtyři knihy můžete vyhrát v soutěži Víte…? od 13. do 26. listopadu 2009.

Tento článek byl připraven ve spolupráci s partnerským serverem Akce-Novinky.cz, na jehož stránkách najdete kromě informací o knižních novinkách také pozvánky na literární akce, soutěže o knihy a aukce zajímavých titulů.

Napsal/a: redakce (Petra)

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (1 vyjádření)

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist