Přijďtě na setkání s tvářemi kampaně Pampers Unicef

Rubrika: Pomoc

Kampaň 1 balení = 1 vakcína představí výstavu fotografií „Stín pod Sluncem v Mauretánii“ za účasti Maroše Kramára a Zdeňky Žádníkové Volencové. Značka Pampers, která je již téměř 40 let uznávaným jménem v oblasti péče o děti, pořádá výstavu poutavých fotografií z Mauretánie. Právě tam se totiž zástupci Pampers společně s ambasadorem kampaně 1 balení = 1 vakcína Marošem Kramárem vypravili pomoci organizaci UNICEF v boji se zákeřným tetanem.

Praha, 6. února 2009

Vernisáž fotografií, které pořídil fotograf Tomáš Kubeš, proběhne 11. února ve 14:00 v průhonické Hypernově.

Akcí provede známá herečka a moderátorka Mahulena Bočanová. Kromě Maroše Kramára, který se podělí o dobrodružné zážitky z Mauretánie, přivítá také českou ambasadorku herečku z populárních „VéKáVéček“ Zdeňku Žádníkovou Volencovou. Zdeňka bude mít milou povinnost předat dva inkubátory dětským nemocnicím. Zástupci společnosti Pampers se totiž spojili s řetězcem Ahold a společně se rozhodli pomoci dětem i v České republice věnováním těchto cenných zařízení.

„Společná kampaň Pampers UNICEF 1 balení = 1 vakcína je v Čechách mimořádně úspěšná, do této chvíle bylo vybráno více než milión vakcín proti tetanu, které jsou určeny pro děti v zemích třetího světa, kde je tetanus stále velkým problémem,“ říká Ivan Krejčí manažer pro externí vztahy ze společnosti Procter&Gamble. „Jsme rádi, že můžeme úspěch celé kampaně korunovat ještě věnováním inkubátoru pro dětské oddělení nemocnice v Pardubicích a dalšího pro dětské oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde tato zařízení pomohou zachraňovat další dětské životy,“ dodal.

pampersNa vernisáži budou přítomni také ředitelka UNICEF Pavla Gomba a MUDr. Martin Jarolímek, odborná záštita kampaně – lékař, jež strávil několik let v Keni.

Smyslem akce je pomáhat dětem a na děti Pampers nezapomněly ani při této akci a bude pro ně připraveno vystoupení veselých klaunů, se kterými si budou moci vytvořit krásná zvířátka z balónků. Přijďte se pobavit s námi!

Výstava bude ke shlédnutí v Hypernově v Průhonicích od 11. do 24. února 2009.

Cílem akce je představit účastníkům unikátní kampaň Pampers Unicef 1 balení = 1 vakcína. Tato kampaň chce úplně vymýtit mateřský a novorozenecký tetanus (MNT) v rozvojových zemích. Z výtěžku každého označeného* výrobku Pampers Unicef bude 0,047 EUR určeno organizaci UNICEF, která z těchto příspěvků zajistí vakcíny proti tetanu, které následně zachrání životy dětí zemí třetího světa.

Kampaň Pampers UNICEF 1 balení = 1 vakcína*
UNICEF a Světová zdravotnická organizace (WHO) předpokládají , že úplného vymýcení mateřského a novorozeneckého tetanu ve 46 zemích, kde stále přetrvává jako problém, by se dalo dosáhnout v roce 2012. Společně s maminkami chce Pampers pomoci UNICEF eliminovat tuto zabijáckou nemoc.
Podle odhadů zemře v současné době 140 000 dětí ročně na novorozenecký tetanus a až 30 000 žen na tetanus mateřský. Tato tragédie je úplně zbytečná a dá se jí snadno předejít, jak už dokázal očkovací program UNICEF.


*Speciálně označené výrobky
Výrobky, jejichž koupí přispějete na tento projekt, budou označeny nálepkou 1 balení = 1 vakcína navrženou zvláště pro tento účel. Mezi tyto výrobky patří: všechna takto označená balení plenek Pampers, všechna Jumbo balení plenek Sleep&Play a čtyřbalení všech variant vlhčených ubrousků Pampers (4ks v balení).
Ostatní varianty označených vlhčených ubrousků Pampers přispívají 1 vakcínou v jakékoliv kombinaci při nákupu 4 základních balení Pampers (72ks) nebo Clean&Play (63ks) nebo dvou dvojbalení Pampers (2x72ks) nebo Cean & Play (2x63ks).

Další informace
Pro více informací o kampani „1 balení = 1 vakcína” navštivte www.pampers.cz .

UNICEF
Dětský fond OSN (UNICEF) je jediná organizace OSN, která se věnuje pouze dětem. UNICEF se snaží o vybudování světa, ve kterém by se dodržování práv každého dítěte stalo trvalým etickým principem a mezinárodním standardem chování.

UNICEF poskytuje potraviny, čistou vodu, vzdělání, ochranu a rychlou pomoc v nouzi, čímž zachraňuje mnoho mladých životů. Miliony dětí každý rok stále umírají na nemoci, jimž lze předcházet, jako jsou dehydratace, infekce horních cest dýchacích, tetanus a spalničky. UNICEF společně s dalšími organizacemi OSN a vládními a nevládními organizacemi mají rozsáhlé zkušenosti a zdroje na to, aby dětem po celém světě byly schopny dát velkou šanci na přežití. Dnes je UNICEF aktivní ve více než 190 zemích, kde sjednocuje obyvatele a svoje partnery za účelem udělat svět lepším pro budoucí generace.

Pro více informací prosím kontaktujte:
Ivan Krejčí

P&G

krejci.i@pg.com
221 804 301

Marie Botíková
Fleishman-Hillard
botikova@fleishman.com
234 669 507

Napsal/a: Tisková zpráva

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (1 vyjádření)

  • JanaOss

    Když je taková akce, je sice pravdou, že výrobky vázané na nějakou pomoc jsou dražší, ale člověk dá o pár korun víc, protože ví, že je to na dobrou věc a většinou to navýšení ceny není takové, aby zatížilo peněženku.
    Takovým akcím fandím.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist