Tip na výlet: Horní Malá Úpa

Rubrika: Cestování, Z našich cest

Jestliže toužíte strávit klidný týden v Krkonoších, a přesto být nadosah turistických center, jako je Pec pod Sněžku nebo Špindlerův Mlýn, určitě si vyberte destinaci Horní Malá Úpa. My jsme tam letos byli již po sedmé.

Ubytování

K ubytování můžete zvolit kterýkoliv horský hotel. Ale třeba Bouda Malá Úpa nabízí i bazén a wellness s vířivkou, saunou a párou, kam máte jako ubytovaní hosté volný vstup na jednu hodinu denně.

Výlety přímo na místě

Ačkoliv by se mohlo zdát, že toto místo leží na samém okraji České republiky na hranicích s Polskem a na všechny výlety budete muset složitě vyjíždět jinak, není tomu tak. Po okolí je spousta turistických stezek, od pohádkové stezky s 10 zastaveními až po cestu po hřebenech po hranicích s Polskem. Ostatně i na Sněžku se odtud můžete vydat, pokud si troufáte asi na 15 km cestu do kopce.

Borůvky a brusinky

Na konci léta je ten ideální čas nasbírat si borůvky přímo do pusy nebo domů na koláč. Ve vyšších polohách dozrávají brusinky a na cestě po hřebenech je jich opravdu spousty.

Houby

Letos nebylo léto tak suché, takže i na houby do okolních lesů se vyplatilo vyrazit. Oblíbená místa jsou i kolem pohádkové stezky nebo na Kraví hoře, na kterou se dostanete od Kostela sv. Petra a Pavla. A nasbíráte modráky, praváky i kozáky a křemenáče.

Když vám okolí nestačí

A jakmile vám bude okolí ubytování malé, můžete vyrazit jak do Pece pod Sněžkou, tak do Špindlerova Mlýna, nebo na trochu delší výlet do Trutnova. Narazíte zde na hezký park s dětskými atrakcemi i sportovními prvky, na náměstí si můžete dát oběd a výbornou zmrzlinu a navštívit třeba UFFO centrum nebo Galerii draka s příběhem nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Napsal/a: Markéta Hubáčková

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist