Védéčkoviny 23/2014: Novinky nejen v Tam-Tamu

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Oproti předchozímu týdnu se nám to v diskutárně k mé radosti trochu víc rozpovídalo, i když o víkendu zřejmě díky krásnému počasí přišel zase útlum. I tak je dnes do Védéčkovin z čeho vybírat.

Než se vrhnu na diskuze a články, ráda bych připomněla, že od 1. června běží přímo zde na VD 30 aukcí, ve kterých můžete za dobrý peníz vydražit převážně knížky pro děti. V nabídce se najde i DVD, CD a PC hra pro děti. Na otálení už ale není moc čas, protože konec aukcí je naplánovaný na zítřek ve 20.00 (příhozem krátce před koncem se trvání aukce vždy o 10 minut prodlouží).
8 titulů z nabídky je zatím bez prvního příhozu a vyvolávací ceny se většinou pohybují kolem 10 % skutečné prodejní ceny. Slušná nabídka, ne?

draci_oci_titulka_velkawinx_titulkaMAM526_12_300

Z článků publikovaných minulý týden bych ráda upozornila jako tradičně na tvořeníčka, která byla tentokrát netradičně obě od Bamisky 🙂 Ve čtvrtek jste si podle jejího fotonávodu mohli vytvořit papírové hrochy, v sobotu na nás čekaly rychlé berušky z papírových talířků.

Papirovy hroch_15Rychla beruska_5

Kromě toho si přihřeju i svoji polívčičku a ráda bych připomněla článek o tom, co pro návštěvníky VD znamená být rodič. Najdete v něm jedno vysvětlení a také malý kvíz pro pozorné čtenáře. Navíc máte možnost i vy připsat, co pro vás rodičovství znamená. Předesílám, že nejde o originalitu, kldině se přidejte k tomu, co už je v článku zmíněno 🙂

A než se vrhnu do diskutárny, ráda bych ještě zmínila soutěž o kosmetiku Childs Farm, která se od letošního roku dováží i na český trh. Abyste se s ní seznámili, máte nyní šanci vyhrát ji za jedinou odpověď na jednoduchou soutěžní otázku.

A teď už k těm diskuzím minulého týdne.

Možná to bude trochu zvláštní, ale začnu od těch, které nemají ani jednu reakci. Možná tahle připomínka pomůže – Ježeček hledá mezi VD návštěvníky nějakou sestřičku – instrumentářku. Nenajde se tu nějaká?
aladin10 také hledá – pro změnu básničku pro budoucí prvňáčky. Nemáte nějaký tip?

Minulý týden se hned několikrát rozezněl VD Tam-Tam. Nejvíc pozornosti si získal šedivý inkognito povzdech o trápení s manželem nazvaný Co dělat… Možná už pisatelka oříšek rozlouskla, možná je pořád ještě na vážkách, jak se k náročné situaci postavit. Nezbývá než držet palce (a vyhlížet, jestli nám dá vědět, jak příběh pokračuje…).  Po delší odmlce se ozvala Ivana z projektu Těhotná s VD a přidala i fotky malé Páti 🙂 No, „malé“ není ten správný výraz, možná si ještě vzpomente, že to byl čtyřapůlkilový novorozenec 😉 klarita (možná si na ni ještě vzpomene pár sklaních příznivců, psávala články z USA)  se přišla pochlubit s novým hubnoucím projektem, který je založený také na fnanční motivaci. Nejvíc ohlasů nasbírala bamisčina výzva nedávejte nemocné děti do školky… 🙁

V květnu ožila diskuze o tom, co kdo z nás zrovna čte, ta mi byla inspirací k založení podobného tématu – Co zrovna čtou vaše děti? Takže inspirujte a aktualizujte 😉

Narazila jsem také na zajímavý článek o známkování a zajímalo mě, jak to vidíte vy. Kolem podivné známky se točí i diskuze od berdy, která se ptala, jak se na ostatních školách řeší neodevzdaný pracovní sešit. Školou, respektive povzdechem kamarádky učitelky, se inspirovala také Ksanda1.MD, když založila diskuzi Proč jsou naše děti „problematické“, když my jsme byli normální?

Protože moje děti opět zatoužily učit se hrát na klavír a zdá se, že tentokrát se toho nápadu nechtějí pustit a na jiný (méně finančně náročný) nástroj je asi nepřemluvíme, zajímá mě, na co hrají vaše děti. Jak je to se cvičením atd. atd.

Na závěr ještě připomínám možnost získat knihu Dítě s ADHD a ADD doma i ve škole. Stačí napsat článek o tom, jak se s touto diagnozou u svých dětí potýkáte. Podrobnosti najdete na stránce věnované soutěži.

A vlastně ještě jedno upozornění 🙂 Minulý týden proběhla aktualizace redakčního systému, nakterém VD běží. I když změny postihly hlavně administraci stránek, tak se může stát, že „mimochodem“ ovlivnil i funkčnost některých dalších částí webu. I když jsem se snažila předem otestovat co nejvíc, tak jsem zrovna před chvílí narazila v diskutárně na chybovou hlášku (už je to napravené). Může se stát, že i vy nějaké nesrovnalosti odhalíte. V tom případě prosím, dejte mi vědět – nejlépe s podrobným info, co, kde a při čem se stalo 🙂

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (3 vyjádření)

  • danasi

    Děkuji za přehled, toto roční období již nepřeje sezení u PC. Již zavařuji první marmelády z jahod, dělám knedlíky a buchty na všechny možné způsoby.
    Denča se neustále vyslíká a vyzouvá a tak se nachladila má streptokoka a pěkný zánět v těle. Prostě kolotoč od rána do noci. Ještě, že je tu každý týden výcuc z dění.

  • Petra Vymětalová

    Peťko, vím o tom je to tam tak dýl, žádný speciální důvod to nemá. To si tak nějak divně přechroustá redakční systém – nejspíš podle toho, jak dlouhý je ten úvodní odstaveček. Pokud se mu nevejde do nějakého limitu, tak ho osekne a přidá tam to „přečíst“. Až mi zbyde čas, tak na to zkusím mrknout, ať to zbytečně nemate.

  • Peťka

    Peti, díky za další védéčkoviny.

    Všimla jsem si, že na hlavní stránce je vedle některých článků proklik „přečíst“. Je to vždy jen u některých článků. To je záměr?

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist