2 měsíce, 16 dnů, 6 hodin, 10 minut

Rubrika: Jsem máma

Zdravím všechny tety. Abyste neřekli, jsem tu opět se svými novými zkušenostmi. Jak napovídá název článku, tolik jsem dnů, hodin a minut na světě při vzniku tohoto článku.

Musím navázat na první článek. Školka, už vím, že se mi nelíbí. Ráno si pěkně spinkám a mamka mne budí, přebalí mne a pak musím papat, než se rozkoukám, už mne navléká a šup do sedačky, do auta a jedeme. Ve školce kolem skáče plno dětí, cizí paní se na mne pitvoří. A zase do auta a domů. Ne, nelíbí se mi buzení, ani oblékání. Proto se mi nelíbí ani školka. V poledne zase chodíme v kočárku. Když bylo pěkně, tak to se už dalo spinkat a nějak mne to nerušilo, teda kromě oblékání.

A ta práce venku s maminkou, to se mi také nelíbí. Obléknout a ven do kočárku. Když chci papat, nebo něco, zase domů, sundat teplé oblečení a pak zase obléct. Mamka mne utěšuje, že jak bude jaro a pak léto, bude to lepší. To prý bývá teplo a už se nemusíme zdržovat s oblékáním. Ale mne to rozčiluje zrovna teď. Za mne chození ven s maminkou je zrovna noční můra. Ne a ne.

Ale mám i dobré zprávy. Mamka slíbila, že budeme spolu plavat. Zatím doma ve velké vaně, a pak na bazéně, ale musím být hodná. A to já jsem, protože mi mamka říká sluníčko, myšičko, zlatíčko. Už jsem začala trénovat potápění. deniskaMaminka říká kouzelná slůvka a pak mi omývá pusinku. Už začala i trošku polévat vodou. Abych věděla, že mám zavřít pusinku i očička. Moc mne chválí a říká, že jsem její šikulka a snad už tento víkend půjdu do té velké vany. Já se tak těším. Budu ve velké vodě a dlouho. Akorát mamka říkala, že pak asi bude muset někde rovnat záda. Já budu plavat, já budu plavat. Eliška mi dala k vaně hračky. Takové ty, co se lepí vodou na kachličky. To je podívaná. Různé tvary a barvy. Hned je veseleji. Sice nevím, jak všechny pojmenovat, ale Eliška mi je každé koupání ukazuje a povídá mi o nich.

Ale udělali jsme spoustu práce. Třeba se už umím otočit na bok, zpět to ještě nejde, ale já na to přijdu. A další věc. Já mám ručičky. Nejdříve jsem je tak nějak objevila. Už s nimi umím bouchat do hraček, které mi mamka dává nad postýlku. A víte, na co se ještě dají použít? Moc dobře chutnají. Už jsem ochutnala všechny prstíky a i celá pěstička se vejde do pusinky. Adélka říká, že jsem malý slinta, že se to nedělá, ale co. Ručičky jsou zábava a chutnají skvěle. A už jsem se několikrát zasmála nahlas. Hned jsem tím někoho upoutala, třeba Elišku nebo Aďu a mamku taky.

Ráda mamce pomáhám doma, to se mi líbí. Třeba věšet prádlo. Ležím v koupelně na přebalovacím pultu a mamka věší. To prádlo se tak pěkně houpe a je každé jiné. Nebo vysávání. To třeba i chodím s mamkou. Mamka mne nosí a v druhé ruce má vysavač. To je paráda, pěkně si to hučí a já vidím všechno. Mamka říká, že alespoň posiluje a cvičí. Protože nosí mě a musí balancovat, aby mi nespadla hlavička, a přitom pracuje. Nedávno mne mamka vážila a už budu mít skoro 4,5 kg.

ananasA také s mamkou cvičíme. Třeba dělám mamce zátěž a chodíme do schodů a ze schodů, nebo na mne mamka dělá kuk. To jsem opřená o její nohy a ona dělá sed, leh a přitom vždy řekne kuk. No prostě si tak pěkně se mnou hraje.

Ještě jsme s mamkou zavařovali ananas. Tatínek dovezl ze Španělska. Už ho nebylo tolik jak na podzim. Tenkrát dovezl 3 palety a dělali z toho ananasovici. Prostě pálenku z ananasu. Nedávno dovezl jen 3 bedny. Ptal se mamky, co s tím udělá a tak mamka řekla, že kompot. A je opravdu dobrý. Tatínek hned vyzkoušel. Jednu sklenku dostala sousedovic Hanička, další strejda Bořek. Mamka říkala, že jsem opravdová šikulka, protože jsem celou dobu spinkala a mamka všechno pěkně stihla. A pak měla čas na mazlení se mnou a Eliškou.

21_3_13 003Ve čtvrtek jsme byli se školkou vynášet Mořenu – zimu ze vsi. Sice pršelo, ale já jsem byla v teple v kočárku. Poslouchala jsem, jak na pláštěnku bubnují kapky deště a taky jak děti, maminky, babičky, tatínkové a paní učitelky zpívají.
Odpoledne jsme byli zase dělat ve školce tvořeníčko. To se mi v té školce i líbilo. Protože mne paní učitelka pořád nosila, já na všechno viděla. To když mne někdo nosí a já se můžu rozhlížet, to je super, to se mi líbí. Mamka říká, že mne tím rozmazlují. Ale mně to nevadí.

Mějte se pěkně. Deniska

Napsal/a: Danasi

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (9 vyjádření)

  • danasi

    Babofko- díky za pochvalu, prostě stíhám, a když napíši, že si udělám čas i na odpolední spánek. Jak říkala moje babička dám si dvacet. Asi neuvěříš. Ale s pěkným počasím jistě ubyde času, neb nastane práce o pozemek a zahradu.
    Soudal – doufám, že depka je okousíček dál, ne-li pryč.
    Padmé, děkujeme za reakci.

  • Wau, taky se mi sbíhají sliny 😉
    Danásku, díky za milé počtení, pozdravuj Denisku a jen tak mezi námi děvčaty mi prozraď, jak to sakra všechno stíháš???? 🙂 ŠKolka, mimčo, zavařování… se picnu… 🙂

  • Ahojky Denisko, ty jsi ale zlatíčko!!!! A nesmím zapomenout na maminku, která je opravdu moc šikovná… 😀
    Danasi nádherný článek…poslední dva dny jsem jaksi bez nálady a snad i nějaká depka mi klepe na rameno a prý, že se mnou chce chvíli bydlet 🙁 Ale tvůj článek jsem s chutí a s úsměvem přečetla…tak si to třeba depka rozmyslí.

    Děkuji a těším se na další – tedy doufám, že si to zkoumání světa nenechá Deniska pro sebe. 😀

  • Padmé

    Ahoj Danásku, díky za pěkný článek a za hezké fotky :-).
    Věřím a vůbec o tom nepochybuji, že se Denisce „školka“ nelíbí! 😀

    A je to moc krásné, když miminka začínají vše objevovat – otáčení na bok a na bříško, když zjistí, že mají ručičky a prstíky a co všechno se s nima dá dělat… je to opravdu nádhera… 🙂

    No a Ty jsi šikulka šikovná, při malém miminku ještě zvládáš zavařovat, zasloužíš pochválit :-).

  • danasi

    Pavlinkav, opravdu se doma nenudíme. A domácí ananasový kompot je k užrání. Myslím, že ho bude málo a budu zavařovat zase. Od napsání článku opět zmizeli dvě skleničky. Rodina tvrdí, že to byly myši.

  • Jindriska8
    Jindriska8

    Ananasový kompot máme rádi,ale domácí je domácí.

  • mura

    Krásné počteníčku,ten kompot musí být dobrý,dostala jsem taky chut,ale mám jen kupovaný a taky krásné fotky.

  • Denisko, vy se doma opravdu nenudíte 😉 Ten domácí ananasový kompot musí být luxusní, úplně mám chuť a jdu hledat plechovku (teda kupovaného, ale my jiný holt nevedeme 🙂 )

  • Moc pěkné počtemi po ránu :-).

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist