Védéčkoviny 10/2013

Rubrika: Co, kde a jak na VD

Další týden utekl jako voda a jsou tu nové Védéčkoviny. Jaro ťuká na vrátka a už i v diskusích se začínají pomalu objevovat jarní témata.

Zima odchází

Ksanda brzy vymění lyže za kolo a potřebuje poradit, na co při koupi kola nezapomenout a jak nejlépe vybrat. Pod posledními zbytky sněhu už čeká na probuzení mnoho květin, jejichž vůně na nás dýchne při pročítání diskuse Vaše oblíbená květina.
A velkým jarním tématem jsou určitě Velikonoce. Myšička1407 by ráda při této příležitosti obnovila podvínky a pokud máte stejný zájem, určitě navštivte diskusi Paličkování. K Velikonocům také neodmyslitelně patří barvení vajíček. Janu231 zajímá, jakým způsobem se barví třeba právě u vás doma.

velikonoceDort - auto

Umíte vařit? Ať jste začátečnice nebo zkušená kuchařka, přijďte si popovídat do diskuse o vaření, pečení, jídle,  která je už teď plná zajímavých tipů, receptů a můžeme se dočíst nejen jak to děláme my, ale také jak k vaření s dětmi přistupovaly naše maminky. Bamiska umí spojit vaření rovnou s tvořením a poslala podrobný návod na dort ve tvaru auta.

Něco k zamyšlení

sandraAni v tomto týdnu se někomu drobné starosti nevyhnuly. Právě o nich se můžeme dočíst v diskusích Co s tím? ,  Poradíte jak vyzrát na Honzíka? nebo Komplex prostředního dítěte.
Ludlinka s Jarmuschkou zase přemýšlí, co je na jejich vztahu pěkného nebo co by bylo lepší trošku změnit. Chcete-li se svěřit co milujete a co vám naopak vadí na vašem protějšku, jsou tu dvě zajímavé disuse od ludlinky a Jarmuschky.

Po dlouhé době se objevil i zajímavý článek od Láďi, vekterém uvažuje, zda Učíme žít děti šťastný život, což za zamyšlení rozhodně stojí, stejně jako velké VD téma – adopce dětí na dálku. Zda se připojíte, budete pokračovat, nebo naopak již přispívat nechcete, si nejen Petra určitě ráda přečte v diskusi Novinky z Afriky – jak to vidíte dál?.

 

deniskaBříška a miminka

Z projektu Těhotná s VD, nám v tomto týdnu pootevřela dveře do svého soukromí maminka Pavluschka v článku Kočárek, a další krásný článek o prvním VD miminku roku 2013,  o Denisce, poslala její maminka Danasi.

 

Čtenářský koutek

ctenari_detiStále je březen, měsíc knih, proto ráda upozorním na Knižní aukce, ve kterých lze získat knihy za zajímavé ceny.

Čtení a knihy se probírají i na VD:
Čte se u vás ve školce před spaním
Co čtete předškolákům
Knížky jak co namalovat.

Nedá mi to připomenout i trošku opomíjené poradny, ve kterých denně přibývá velké množství dotazů i odpovědí. Hledáte-li raději radu k věci, než mnoho názorů od ostatních, jsou poradny určeny právě pro vás.

Diskuze týdne

Úplně na závěr je nutné vyhlásit vítěznou diskusi týdne a rovnou všechny pozvat k dalšímu hlasování. Nejvíce hlasů minulý týden získalo téma Co považujete za svůj největší výchovný úspěch? Pro témata minulého týdne můžete až do neděle hlasovat v nové hlasovací diskuzi.

Napsal/a: Lien

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (18 vyjádření)

  • danasi

    Lien, pěkně napsané. A hned mi to připomnělo, že ve víru událostí jsem zapomněla na naše společné dítě.

  • bamiska

    lien šikula je vidět, že se vyplatilo tě holkama vyprovokovat…..

  • jana231

    lien, ja ocenuju prehlednost,
    takze za me palec nahoru

  • Lien

    Díky moc, ty nadpisy vznikly s nouze, původně jsem chtěla mít dělení podle věku, jenže se mi tam nepodařilo rozdělit všechna témata, jak bych si představovala.
    Taky se moc přimlouvám za více autorů, myslela jsem, že se na týdeníku nedá nic udělat jinak a jak je vidět, každý je trošku jiné má.

  • Hanzlici

    Stručně a výstižně, nic nechybí ani nepřebývá, a za ty nadpisy jedno velké plus!

  • zzabicka

    Ahoj, Lien fakt smekám, jak ses toho bála dopadlo to výborně. Jen tak dál.
    No já jsem na tom byla jako suodal takže jdu dočítat co jsem zameškala 🙂

  • Tak já jsem zrovinka minulý týden vůbec nebyla v obraze(spánkový deficit), co se tu na Vdé děje 🙁 Takže Védečkoviny mi odhalily diskuze, o kterých jsem ani neměla zdání…jdu mrknout na Jarmuschku a Ludlinku 🙂

    Lien, klobouk dolů!!! … moc pěkně se mi tvoje Védečkoviny četly 🙂

  • Petra Vymětalová

    Lien, já bych se ráda držela těch kalendářních týdnů. Ale uznávám, že s těmi nedělními diskuzemi je to pak problém. Védéčkoviny nemusí nutně vycházet hned ráno, takže bych spíš ještě trochu posunula termín publikace.
    Nechceš tam ty dvě ještě někam vložit? Kdyžtak mi jen do mailu napiš text, já už to prolinkuju a do článku přidám. Je fakt, že zrovna těchto dvou by byla škoda.

  • Lien

    Ale jinak jsem normálně češka, kdyby někdo zapochyboval 🙂

  • Lien

    Děkuju za kladné komentáře, jsem ráda, že se védéčkoviny líbí.

    Mám jednu takový malý nápad, k němu se ale asi můžou vyjádřit jen ti, kteří už psali. Mně by vyhovovalo mít více času, tedy že by třeba nedělní disuse už spadaly do příštího týden. Já vím, že se daly ještě doplnit v pondělí ráno, to jo, ale i tak by se mi psalo lépe. Konkrétně mě mrzí, že tam není od ludlinky co vám vadí a od jarmuschky naopak co se vám líbí nma vašem protějšku. Ale otevřelo se jich v neděli opravdu víc dobrých.

  • Lien, díky za další vydání Védéčkovin. Taky se mi líbí to rozdělení na témata. Je to přehledné.
    Tak doufám, že se třeba zapojíš pravidelně 😉

  • aladin10

    Skvělé a zajimavé čtení.

  • Lein hezky napsané, přehledně a čtivě :-)děkuji

  • Peťka

    Lien, tvoje pojetí se mi moc líbí. Hezké je rozdělení témat a líbí se mi i nadpisy, jako třeba: bříška a miminka. To mi přijde takové milé, hezké.
    Vše je přehledné, celkově se ti védéčkoviny moc povedly! Opravdu skvělé.

  • meggi41

    Pekne,vecne,mile,prehledne… 😀
    Lien,uz mas bodik ,M.

  • Marinada

    Pěkné!

  • Petra Vymětalová

    Lien, i já se přidávám s pochvalou. Jestli se ti to aspoň zpoloviny tak dobře psalo, jako mě četlo, tak si troufám počítat s nějakým pokračováním někdy příště 😉

  • Ivča a Domča

    Lien, super! Moc hezky se mi to četlo, hezky jsi ta témata oddělila, nechybí obrázky, prostě celé bezva!!!

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist