Budete potrebovat: vetsi cibuli, 2 zelene papriky, jeden cesnek, oregano a nekolik lzicek olivoveho oleje…
Na kousky nakrajet, cesnek utrit, vse smichat.Do hrnce na ryzi si pripravite rajcatovy protlak, sul, pepr, vzniklou smes ze zeleniny, trochu oleje, zelene olivy nakrajene na kousky, to kratce povarite.
Pridate vodu a dale varite ryzi klasickym zpusobem. Jen se nedava tolik vody, aby se mohla vyvarit. A ryze je „sussi“ nez ta bezna, co jsme zvykle. Take casto nemichejte, ryze se ma varit v pare. Ke konci, pokud mate radi, pridejte fazole a promichejte.
Ryze je i tak vyborna.
Dobrou chut !!
Napsal/a: klarita
Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (6 vyjádření)
Ahoj Pavlo,
tenhle recept je od manzelovych pribuznych z Puerto Rica, ale tady ji rikaji Spanish rice nebo Gandules. Rekni mistnim, ze to je od latinos z NY, co oni na to 🙂
Diky moc, ja jsem taky zvedava 🙂
p.s. muzes se tu prihlasit a vyuzit tak, mimo jine osobni vzkazy, pa
Ahoj Klaritko,
teda, ja ziju ve spanelsku uz skoro 8 let, ale tenhle recept neznam! Proc se to tedy jmenuje spanelska ryze? Ale kazdopadne to zni zajimave. Taky to asi zkusim a nabidnu mistnim, co oni na to.
Mimochodem, tusim ze ses to ty, ta Klarita z eMimina, z Zijeme v cizine, ze jo? Ja tam pisu sice malo, zato vas ctu co dva dny, takze jsem zvedava, jak ti TO dopadlo a drzim palce, samozrejme, at vse dopadne co nejlepe pro tebe i Sabcu.
Ahoj Pavla (Packa)
Jaholko, to rada slysim, u nas ma take uspech… !!!
Ahojky,…tak já chválím:) Vážně moc chutnalo!
Ahoj, dej vedet, jak chutnalo.. 😉
Hned zitra to vyzkouším-vypadá to chutně i jednoduše a to je hlavní!
Mobile Sliding Menu