Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Znáte moruše?
Nedávno jsem měla nostalgickou náladu a vzpomínala na dětství. U babičky na jihu Moravy byly moruše zcela běžným stromem, chodili jsme je obírat, plody byly sladké, podobné strukturou hroznům. Ale když jsem se zmínila u nás v kraji, tak nikdo moruši nezná, kdo zná, tak zase neví, že by se plody jedly a jak chutnají.
Ptám se tedy i vás tady, znáte morošovník a moruše? Je tento strom někde ve vašem okolí?
Díky a hezký den *
Tak jsem dnes vyzkoušela sušené moruše! 😀 Nedalo mi to a šla se do prodejny zdravé výživy zeptat a dostala jsem ochutnat. Bylo to super, opravdu ta vůně z dětství 🙂 No, cena taky super 😀 😀 To nemusím ani zmiňovat, že?
No, musím ještě pozjišťovat, jestli se mi chtne ten klacek od Matildy, když ho u ní “ukradnu“ a doma na zahradě píchnu do země 🙂 *
Já je znám a jsou moc dobré a sladké.Strom rostl u sousedů u našeho plotu a my jako děti jsme na ně chodily.Strom pak sousedi pokáceli,protože tam pak bylo mnoho vos!
neznám…osobně jsem si představila můru 😀
Matildo neni zac 😀
No nevim kolik toho snist,ale uvazuji ze se toho nepredavkujes 😉 a te zdrave latky to obsahuje vyznamne mnozstvi..ta latka je antioxidant ..
Dokonce me to ani nikdy nenadymalo ci nic podobneho..
To uz je hodne davno,kdy jsem moruse jedla,byla jsem jeste devcatko..chutnala mi i bila i ta tmava..
A ted bych si teda dala,jee..nic tak nechutnalo,jsou “jine“ 😉
Megg
Ještě mě napadá, když je taková přírodní věc zdravá, píše se na spalování, cukr, tlak, cholesterol… Kolik je toho potřeba sníst, aby to mělo ten účinek? U umělých preparátů je to jednoduché, napíše přímo výrobce 1 tobolku denně, x kapek před každým jídlem. Ale co třeba sušené plody? Máte někdo představu? Teď nemluvím jen o moruši, ale celkově (brusinky, ananas, goji…) *
Mati, teď jsi mě pobavila… Já a zahrada? Kozel je lepší pěstitel než já 🙂 Já řekla roub, ale jediné, co mě napadlo, tak je, že bych kousek větvě hodila do hlíny 😀
Ale věřím, že se tento rok už opravdu uvidíme! Snad budu moct jednu práci pustit a ten čas mi zbude i na přátele, nejen na písmenka. *
Megg, dík za info 🙂
Ježečku, já pevně doufám, že dojedeš a odvezeš si ty svoje dvě načančané nádherky důkladně zašpiněné 🙂 ale o roubování nic nevím, budeš muset pozjišťovat, na jaký strom se to roubuje…
Znám a jednu máme v zahradě, ale její pěstování se nedaří zcela dle mých představ, plody jsou výborné, ale je jich málo. Vždy je sní kluci, hlídají si je. Jsem z jihu Zlínského kraje. Dříve bývaly mnohem běžnější.
Jezecku 😀
Ucili jsme se na stredni,ze ta tmave fialova odruda morusi je velice zdrava a zdravejsi,jelikoz obsahuje tzv.zdrave velmi prospesny Resveratrol-a to je vyznamny antioxidant a antibakter..
😉
Megg
Jsem ráda, že znáte a někomu jsem taky umožnila návrat do mládí 🙂
Mati, to jsi neměla říkat… Jak to bude možné, jdu k Tobě pro nějaký roub a vysadím u tchýně na zahradě 😉 *