Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Děti a uzeniny, dáváte jim je?
Všude se můžeme dočíst, jak jsou uzeniny škodlivé, pak zase, že je děti jíst mají. Pak si má člověk vybrat. 🙂
Přiznávám, že jsme masová rodina. Prostě, maso je maso. 🙂
Poslední dobou zjišťuji, že přes týden už uzeniny moc nejíme. Salám málokdy, maso také moc ne, párečky vyjímečně. Spíše to nechávám na víkend, kdy už je doma i muž.
A co mě mrzí, že letos, už grilovačka asi nebude.
Jste taky masoví?
Diskuze týdne 39/2013
Všechno je to o tom, v jaké kvalitě nakupujeme. Ale kde se kvalitu dočíst? Mě teda překvapilo, že nemusí být uvedeno vše, co je obsažené ve výrobku na etiketě, já myslela, že musí.
KOukala jsem jsem teď na testování poličanu. Bylo jich asi 10 druhů a z toho 5(?) bylo z výrobny pana Babiše. Nedokážu si to vysvětlit, ale když chci dělat levnou a dražší variantu, chápu to tak, že chci vyjít vstříc i méně náročným zákazníkům a ať si jednou dají do nosa i ti, co na to nemají. Horší kvalita je dražší a prezentováno, jako luxus. Tohle mi hlava nebere… To beru jako vychcanost a snahu o obohacení se. *
Je to hnus fialovej. Šunka není zdaleka jediná. Co mě vytáčí nejvíc, že na složení výrobku prý nemusí být uvedeno všechno. Čili člověk si v dobré víře koupí něco zdravého a není to úplně pravda. A když si pustím Peklo na talíři, nestačím se divit. Proto uzeniny u nás skoro vůbec.jana231
mimochodem viděly jste někdy separát, z kterýho se dělá šunka? já ano. odporně smrdící prášek, podobný čemukoliv jen ne masu. ten se smíchá po dovozu z ciziny (převážně z polska) s vodou, nabobtná a ejhle, je z něj šunka. separát má vysokou trvanlivost, i několik let, protože maso viděl jen z rychlíku. pravdou je, že ten uherák je na tom líp. tam se jen dávají jedy pro barvu a konzervaci a chuť. ten se vyloženě z prášku nedělá. alespoň doufám.
nuninko, sice mám “postižené“ děti, ale vždycky pochopili/y, že uzeniny jsou vesměs “jedovaté“ protože obsahují rakovinotvorné látky. i když byli malí, tak nějak pochopili, že jim to ublíží a neloudí, nevyžadují. mě v této diskuzi spíš nadzvedlo, že maminy, které dětem nedávají tyto pochoutky jsou prezentované spíš jako socky. vždy jsem tvrdila a tvrdit budu, že NIKDO nemá právo mému dítku dávat jiné jídlo, než které “schválím“. ať se jedná o bonbony ve školce nebo jedovaté pochoutky od spolužáků. a vysmívat se matce, která slíbí, že jedy v podobě uheráku dcerce koupí a neudělá to, mi připadne fakt ubohé.
Zcela vyjímečně. Kdysi dávno před otěhotněním jsem jedla salámy a uzeniny celkem běžně. Pak s nástupem kojení, ekzému prcka atd.. jsem je nějak postupně vypustila. A když už, koupím kvalitní šunku 1x 14dní, na chut… ale nikdy dětský párky ani dětský salámy, to je nebo aspon byl humáč největší.
Stále mě taky rozsekává jídelníček naší mš, už jsme to tady probírali. Prostě nechápu jakou výživovou hodnotu mají špagety s kečupem k obědu. A pravidelné pomazánky z hermelínu a taveňáku!!!
Anonymní, tvůj příspěvěk jsem teda nepochopila. Takhle složitě něco (cokoliv) vysvětluješ dítěti?
já jsem odmalička sýrová, takže kupuju hodně sýrů. Manžel ale někdy brblá, že bych chtěl raději salám a malá mi najednou přestala tvrdé sýry jíst.
Ze salámů a uzenin kupuju nejvíc debrecinku, kladenku, šunku od kosti (zrovna dneska jsem koupila výbornou) a pak miluju maďarskou pikantní slaninu – s hořčicí je luxusní. Tu samozřejmě malé nedávám. Trvanlivé salámy moc nekupuju. Semtam pro zpestření lovečák nebo poličan. Dceři klidně ty 4 kolečka na rohlík taky dám, ale je to třeba jednou za čtvrt roku.
Párky kupuju hlavně podle Dtestu :-), takže nejvíc v Lidlu. Ty jí doma hlavně manžel, já si vezmu tak jednou za měsíc a dcera taky tak.
Letos jsem dělala hodně marmelád, tak se snažím na snídani dávat spíš marmelády. Tam sůl určitě není a cukru dávám poloviční dávku, tak přeslazený taky nejsou. Navíc vím, že tam není nic shnilýho, což o kupovaných tvrdit nemůžu.
Vařím jen o víkendu, to dělám většinou jeden den maso a jeden den ne, ale není to pravidlo. Přes týden chodíme všichni na obědy, takže jíme podle nabídky restaurace nebo jídelny.
salámy i maso jíme a rádi….
Anonym je trošku mimo svým rýpáním.
Samozřejmě dítě v 11 letech ví, že nemůže třeba cukr, protože má cukrovku.
Ale tak nějak tuším, že to bylo normální a zdravé dítě, které prostě ochutnalo uherák a chutnal mu. A zajisté i Marináda kupuje uherák nejen svým dětem pravidelně na snídani a večeři 4x týdně, že? 😀
Je každému jasné a každý ví, že uzeniny celkově nejsou nic vhodného pro každodenní stravu. Byť třeba nezná chemické procesy trávení s přírodními i dodávanými elementy v jednotlivých složkách. Teď jde o to, jak často, v jaké kvalitě a množství to tomu děcku dává. A o tom myslím diskuze byla. *
Anonyme, to, že je něco škodlivé jsi vysvětlovala svému dítěti takhle složitě???Holčičce to maminka asi moc dobře nevysvětlila a navíc té mamince to bylo jedno, že ten salám dostala.A navíc nevíme, co jí vlastně kupuje. Třeba jí mnohem nezdravějc než Marináda, která “si dovolila“dát holce trošku salámu. jana231