Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Děti a uzeniny, dáváte jim je?
Všude se můžeme dočíst, jak jsou uzeniny škodlivé, pak zase, že je děti jíst mají. Pak si má člověk vybrat. 🙂
Přiznávám, že jsme masová rodina. Prostě, maso je maso. 🙂
Poslední dobou zjišťuji, že přes týden už uzeniny moc nejíme. Salám málokdy, maso také moc ne, párečky vyjímečně. Spíše to nechávám na víkend, kdy už je doma i muž.
A co mě mrzí, že letos, už grilovačka asi nebude.
Jste taky masoví?
Diskuze týdne 39/2013
Holky, vy, které se v tom orientujete, čtete, sledujete…
Mohly byste, prosím, vypsat přesně, co se tedy dá koupit (za šunku, za salám) – a je to co nejméně škodlivý?
Mám na mysli konkrétně – název, značku, výrobce…
Nemyslím, že kvalitní šunka má být mokrá… mokrý jsou ty nasolený a přeéčkovaný humáče z mouky a bůhvíčeho. Když je šunka z masa je moc dobrá, libová a chutná masem.
Jenže my už ty buňky máme tak otupělý, že to co je pravé nám ani nechutná.
Zkuste třeba na měsíc vynechat, hodně omezit sůl v jídle, a pak si někde dejte polívku, oběd.
Dětská šunka – stačila jsem si jednou přečíst složení regionální dětské šunky, tedy údajně nej kvality a výrobce… a šup, bylo v ní nějaké dětem škodlivé éčko..prostě nechápu.
Katko, to že je sušší mi taky nepřijde žádná tragedie.
Tak někdy vyzkouším.
Já jsem se nikdy nedivila, záleží jak se kdo rozhodne a abych někoho soudila kvůli očkování, nehrozí.jana231
jano231 – dtest jsem taky četla a opět mě to utvrdilo, že pojedu zítra nakupovat šunku do Lidlu 😉 Sice nevyhrála, ale to jen díky subjektivnímu hodnocení chuti. Dle nežádoucích složek a kvality ale na tom byla nejlépe. Co na tom, že je trošku sušší. Si ten chleba pod to stejně namažu 😀
Nechci být jedovatá… a možná teď budu mimo téma… ale proč se pak tak divíte maminkám, které tyhle problémy (zdravotní rizika, která nikdo neřeší a v podstatě stát jde na ruku jen byznysu) trápí i v jiných otázkách jako je například očkování – opravdu stále věříte, že doktoři, potažmo stát, ví všechno nejlíp a že vašim dětem nemůže nic ublížit???
teď nechci převracet téma na otázku očkování, jen jsem prostě musela – omlouvám se předem 🙂
Jinak – u nás se uzeniny jí, i děti zhruba jednou za týden párky nebo šunka, jinak jsme sýroví. Párky máme oblíbené těšínské párečky, šunku klasickou vepřovou dušenou. Jo, a občas pár koleček salámu, většinou vysočinu nebo poličan.
Mě výraz dětské uzeniny nepobaví nikdy. O těch šunkách a celkově o dětských uzeninách vím dlouho. Taky tuším od Vaňka. To, že se na etiketách lže, je taky celkem už dávno jasné každému. Proč za to nejsou pokuty? A když jsou, tak natolik směšné, že se prostě všem vyplatí zaplatit a jede se dál…
Prostě chyba je v systému a dokud ji “neuvidí“ ti, co dělají zákony, tak nemůžeš věřit ničemu.
Proto já čtu obsah jen zběžně. Dívám se, odkud zboží pochází. *
Ježečku, taky nechápu, proč s tím vláda něco nedělá.
je to podle nich v pořádku, stejně tak jako Němci, kteří si prodávaj kvalitnější zboží a nám vozí ten “odpad“. Ale žádný zákon tím neporušují. Připadá mi, že je to celé špatně nastavené.
Mmch o tom složení jsem psala i já a tuším, že to říkal Roman Vaněk nebo v Černých ovcích.
Včera jsem narazila na článek s videem dtesty ohledně šunek. Pro zajímavost jsem si ho přehrála a zase překvapení. V dětské šunce je víc soli než v jiných. Člověk by předpokládal, že v názvu dětské se automaticky může spolehnout na to, že ten obsah soli bude nižší a ono prdlajs. Psala to tu tuším i keensped, že tohle nekupuje a už chápu.Rovněž už chápu Radku, proč ji ten výraz dětské tak pobavil:(
Jak jsem psala, tak lituju všechny, kdo musí hlídat složení. Hlavně proto, jak jim ostatní podkopávají nohy. Zaměřila jsem se na jednu větu, která tady padla hned v úvodu a to je, že nemusí být všechno složení vyjmenované na obalu. Hledala a jsem a opravdu nemusí. Já to prostě nechápu, hlava mi to nebere!
Stále nechápu: PROČ???? S tím vláda nic nedělá a v podstatě to podporuje. *
Syn má rád párky, takže tak 1 za měsíc ho “odměním“ a párky dostane, ale snažím se je dobře vybírat, i když oni všechno to jsou sajrajty.