Jak jste na tom s pohádkama?

Rubrika: Volnočasové aktivity

1145735_reading_books_at_homeVím je toho tu hodně na toto téma, ale třeba se ještě něco najde?!!!!

Chtěla jsem se zeptat jakou formou dětem pohádky předáváte?
A kdy, v jakou dobu?

Já už od mala miluji pohádky, klasickou pohádku „3 oříšky pro popelku“ – to je moje nej – taky se stalo že jsem si ji už jako starší nahrála na videokazetu a za pár měsíců jsem si ji chtěla pustit a jaké bylo moje překvápko když jsem zjistila že si místo ní, na tu kazetu taťka nahrál nějaké „péčko?“

Taky si je i teď ráda čtu, né už pro sebe i když to taky, ale svým 2-ma holkám, tu starší jsem přihlásila i do dětského disnej klubu – dostává každý měsíc krásnou knížku… jak ta se těší na pošťačku :o)))

Takže čteme, dále máme nějaké pohádky i na videu, ale zatím vítězí ty od taťy na DVD (Nemo, Žralok, Šrek, krteček, Tom a Jerry …….)

Přes týden když to stihnem koukáme na Kouzelnou školku, ač je to holka, miluje Bořka stavitele, a o víkenku samo sebou ranní pohádky…. ty stíháme v pohodě (6-tý smysl).

Chystám se taky na nákup kazeťáčku a pohádkových kazet – na odpolední usínání…. ale zatím nevím jak to dopadne, to si zpíváme vymyšlené pohádkové písničky, a vždy když zavelím spát je velký brek – že chce ještě… :o))

Jak jste na tom vy? Co u Vás vítězí? knížka, TV, kazeťáček? Nebo jen takové vymyšlené povídání?

Napsal/a: Mates

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Odpovědi, názory, dotazy, postřehy čtenářů (10 vyjádření)

  • VlaďkaP

    Terezka miluje pohádky v jakémkoli podání – nikdy nemá dost. Knížky – po 3/4 hodině už ale nezvládám, CD, DVD, písničky, básničky, hádanky… U nás je spíš problém, že se neustále dohadujeme.. ještě jednu, ještě dvě… Neví kdy přestat.

  • Tak já sem s knížkama neuspěla,rezignovala jsem a pouštím CD,kazety anebo tu mám ještě z mého dětství desky.Kdykoliv jsem vzala knihu tak jsem se musela s malou dohadovat kdo bude číst.Jsou jí teprve 4,ale veme si knihu a podle obrázků si jí „přečte“ sama.Přes den to šlo,ale večer když jsem chtěla aby ležela a poslouchala to byl boj.Nakonec to vždy končilo pláčem že ona sama.Takže před spaním radši ty CD a jiné.

  • pistrakon01

    Pohádky všem třem dětem každý večer před spaním čtu nebo vyprávím. Je to moc krásná chvilka, kdy jsme všichni spolu a vůbec nevadí, že nejmladšímu jsou dva roky a nejstaršímu osm. Poslouchají všichni. Když někdy nestíhám, pustím jim pohádky z CD. Ale to je vážně jenom občas. Asi právě proto, že je to jenom někdy, přijde to dětem jako takové zpestření a ani neprotestují. Ale ty čtené nebo vyprávěné maminkou mají raději 🙂

  • Jarmuschka
    Jarmuschka

    …ještě nečtem, teprve se chystáme…
    Zatím říkám zpaměti…
    Jen přes den občas vytáhnu knížku říkanek či básniček a n+jakou krátkou přečtu…

  • quendolina
    quendolina

    Jarmuschko, jsi dobrá, že už teď holčičkám čteš.Je to hezký večerní rituálek. Přiznám se, že já jsem klukům četla až tak od dvou let. Anebo jsem jim místo pohádky hrála na kytaru písničku „Máš má ovečko dávno spát..“

  • Jarmuschka
    Jarmuschka

    Holkám je skoro 13 měsíců, od začátku jsem jim říkala různé říkánky a veršované krátké pohádky. Přibližně od léta (cca půl roku) jsme začaly s pohádkami před spaním (Polámal se mraveneček). Postupně přibyly další (Princeznička na bále a Odkud ten náš holub letí). S tím si zatím vystačíme. Snažím se „hrát“ hlasem – a holky na to reagují. Časem asi přidáme čtení knížek. A jestli si troufnu, tak i vlastní povídání…
    Už se těším, až budou holky číst mně…

  • quendolina
    quendolina

    Lasičko, můj syn je na tom stejně. Chodí do druhé třídy, ale občas mu ještě taky čtu – teď si oblíbil Čtyřlístky. Když někdy večer nestíhám, čte si sám. Ve škole to je poznat, učitel říkal, že když syn čte, některé děti ani nestíhají sledovat text jak je to rychlé. Tím se nechlubím, ale chci jen říct, že opravdu je čtení důležité a mimojiné rozvíjí slovní zásobu.

  • My začali s pohádkami před spaním již v ranném dětství a ještě v sedmi letech je můj syn vyžaduje a moc se mu tato forma loučení se dnem líbí.Teď nastoupil do první třídy, paní učitelka je spokojemá, že Kubovi čtení nedělá problémy, říkala, že se krásně ve škole pozná kteří rodiče doma dětem čtou.Tak spojujeme příjemné s užitečným.

  • U nás vítězí poslední dobou „ajeťáci“ :o) ale máme také spousty jiných pohádek na videu i DVD a plno kazet s písničkami. Poslední dobou si Martínek rád zpívá a nejvíc miluje písničku „Chtěl bych být víc než přítel Tvůj…“ myslím, že jí zpívá K.ČErnoch? Tu na houpačce zpívá (spíš vyje sousedovi pro „radost“) aspoň hodinu denně!

  • Čteme jen večer,podle knížek. Ale ještě moc u toho kluk nevydrží. Zkouším i různě měnit hlasy,ale bere ho to tak 10 minut. Mám ráda pohádky o zvířátkách.

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist