Svátky jara

Rubrika: Akce pro děti

Jako oslava příchodu jara se 29. března v Teplicích a 31. března v Praze uskutečnil již čtvrtý ročník mezinárodního hudebního a tanečního festivalu příznačně nazvaného Svátky jara…



Tento festival je pořádán pod patronací velvyslanectví Ruské federace a pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Ing. Jiřího Šulce a radního pro kulturu hlavního města Prahy Ing. Milana Richtera. Jedním z mediálních partnerů festivalu je i server Vaše děti. Mezi hlavní sponzory patří Království hraček Bambule nebo centrum Arbat.

Tento mezinárodní hudební a taneční festival Svátky jara je pestrobarevná show, která se vine v duchu hudby a tance, jako nejpřirozenějšího lidského projevu radosti a oslav vůbec. Během této skvělé podívané měli diváci možnost procestovat několik zemí Evropy. Na pódiu se vystřídali umělci z Ukrajiny, Ruska, Litvy, Lotyšska, Běloruska, ale i umělci z Čech a Slovenska. Na jevišti se jich vystřídaly tři desítky.

Celá show však byla zároveň i soutěžní. V čele poroty, která umělce hodnotila, byla Miroslava Pešíková, prima-balerína Národního divadla, která zároveň na konci celého představení předala hlavní cenu GRAND PRIX, kterou získal Národní soubor estrádního tance Žemčužina.

I když se jedná většinou o velmi mladé umělce, zcela nepochybně předvedli velkolepou podívanou plnou sluníčka, radosti a veselí. Rovněž nezůstala bez povšimnutí choreografie jejich vystoupení, která byla také na velmi vysoké úrovni. Za skvělou choreografii, která se líbila nejen divákům, ale i porotě, byl oceněn dětský taneční ansámbl Divertisment.
Během dvouhodinové show zazněly tóny jak klasických skladeb světového repertoáru, tak i tóny jazzové, ale mohli jsme se zaposlouchat i do tónů moderní doby, například v podobě moderních sportovních tanců, jaké předvedla skupina Alisa. Každé z těchto představení ale mělo svou osobitost a jedinečnost.

Děti, které byly přítomny na této show, nejvíce samozřejmě oceňovaly vystoupení jejich věkem nejbližších vrstevníků, kteří také vystupovali na tomto festivalu.

Mladí umělci, kteří na festivalu vystupovali, berou svá vystoupení naprosto vážně. Na jednotlivá představení se důkladně připravují i několik měsíců. Rovněž si velmi zakládají na kostýmech, ze kterých vyzařoval pocit radosti.

Tento festival nebyl určený jen dětem, ale i dospělým. Po celou dobu se linul v příjemné a především veselé atmosféře vítání příchodu jara, což se těmto umělcům zde skvěle podařilo. Takže se budeme těšit na další setkání zase za rok.

Napsal/a: Iveta Pešková

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist