Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Sušit nebo mrazit, jak na to...
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, co můžu dělat s větším množstvím čerstvě natrhaného kopru, petrželky a pažitky…Sušit nebo mrazit, nebo nevím, ani jak. Omlouvám se za možná pro zkušené hospodyňky banální dotaz, ale vždycky jsem všechno kupovala tak akorát, co jsem potřebovala…Tohle je přímo ze zahrádky a je toho docela dost:-)
Tak já kopr vždycky mrazím. Máme ho na zahradě, takže ořežu, a pak opláchnu a najemno nasekám a dávám do krabičky od nanukáče. Když je ho méně, tak stačí třeba krabička od Ramy apod. Trochu ho tam stlačím a zmrazím. Je potom jako čerstvý na koprovku, do polévky i třeba do pomazánek a salátů.P.
A je lepší dát ty bylinky do nějakého sáčku nebo raději do nějaké mističky s víkem? A nakrájet předem na drobno nebo nechat celé a krájet až při vyndání z mrazáku?
Díky moc, omlouvám se, jsem fakt mimo…:-)
Ivčo, když jsem si dala petrželku do mrazáku, vždycky jsem ji ráda použila. Sušená je taky dobrá a nezabírá místo v mrazničce, ale ta čerstvá vůně je u mražené lepší.
Kopr jsem nikdy neuskladňovala, ale uvažovala jsem o tom zavařit ho ve sladkokyselém nálevu, jak to prodávají v obchodě. Je to dobré na koprovku i do salátu.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, co můžu dělat s větším množstvím čerstvě natrhaného kopru, petrželky a pažitky…Sušit nebo mrazit, nebo nevím, ani jak. Omlouvám se za možná pro zkušené hospodyňky banální dotaz, ale vždycky jsem všechno kupovala tak akorát, co jsem potřebovala…Tohle je přímo ze zahrádky a je toho docela dost:-)