Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vejce - proč?
Nevíte někdo, proč některá vajíčka při loupání svlečou nejen skořápku, ale i dosti podstatnou část bílku? A taky se chci zeptat – co s tím?
Díky 🙂
Leni, většinou to moc nepomůže, já nechám vajíčka na pomazánku vždycky dlouho ve studené vodě, ale pokud jsou moc čerstvá, tak je loupu i s bílkem. Zkusím taky, co radí holky. Ahoj Jovi:-)
Jovanko, mně se osvědčilo loupat vajíčka až po vychladnutí (sliju horkou vodu, nahradím jí studenou a nechám stát). Připadá mi, že u horkých se skořápka na bílek nalepí a jde pryč i s ní.
Někdy ani to nepomůže – my máme osvědčené – naťuknout špičku a do vajíčka fouknout – ale chce to hodně síly.
Jovanko malá rada,vajíčka po uvaření oťukej dokola,aby jsi napraskla skořápku a dej do vody,nechej chvilku a pak by se měla krásně loupat:-)) drží to tam blanka. K
To se stává u čerstvých vajec. Proto se doporučuje vařit vejce třeba týden stará.
Jarka
Nevíte někdo, proč některá vajíčka při loupání svlečou nejen skořápku, ale i dosti podstatnou část bílku? A taky se chci zeptat – co s tím?
Díky 🙂