Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pochlubte se, jaké cukroví už máte upečené?
Letos jsem ostuda. Ještě ani nevím co budu péct. Jaké druhy a kolik, jestli to co loni nebo něco nového.
A víte co je nejhorší? Vůbec na cukroví nemám chuť.
Už pečete, nebo si říkáte “času dost“?
Diskuze týdne 47/2013
Kati ja nepsala co mate tam ,ci nemate, 😉 pisu marinade na jeji otazku a co je tu.. 🙂
Obe vime o cem piseme(s marinadou)to byl priklad,varila jsem i v Cr 🙂
Meggi – taky tu máme 3 varné typy brambor :-D, asi tak jako všude 😉 Konkrétně na br. salát jsou nejlepší “rohlíčky“
marinado hihi to verim tu je vice druhu napr.i brambor..zpousta farem(z farem)jedny na peceni v troube,jine primo na kasi,jine na salat..si me mela videt muj prvni bram.salat byl jako kase 🙂
Ale jen se to chtelo naucit a precist..ted uz jsem spokojena..i cibuli muzu koupit uz i nakrajenou 🙂
M.
Meggii, díky. To je jasný, není kraj jako kraj. V Holandsku je vaření a pečení (suroviny) odlišné. I brambory se tam musí vařit kratší dobu (jinak jsou rozvařené) a rýže vcucne při vaření míň vody – nechápu To, ale už s tím prostě předem počítám. Ale začátky byly krušné 🙂
Mankaš, prosím, mohla bys napsat recept na to burizonové cukroví? Jedla jsem ho někde a moc mi chutnalo, bohužel, když jsem ho zkoušela podle netu, nedopadlo to moc dobře. Na oplátku můžu napsat vosí hnízda (úlky) bez syrového vajíčka, to mám vyzkoušeno zase já.
Jinak už přemýšlím, kromě toho nepečeného budem asi dělat linecké (to milují děti) a (hlavně pro mě) vanilkové rohlíčky. Konečně využiju nový mixér a digi váhu.
A mouc.cukr zde je v pul kg,v 1i 2kg.baleni a maji ho 4druhy,napr.jeden specialne na potahovani ,dalsi ochuzeny,barevny,na ozdobeni kavy atd..
😉 M.
Marinadko ja pisi co je tady a ziji v tom take 😉
Je tu i polohruba a kopa dalsich, ktere jsem se naopak musela naucit neznala jsem je..tuky jsou kvalita jak rika pecu leta a vsem chutna i tady..cesko zna polohrubou na tamhle to hladkou na tamto..mnohdy ani jinou nepotrebuji nez jeden druh.casto pecu chleby a to je vyber super tale tech mouk…jde o zazite a o zvyk nic to ale nesnizuje kvalitu,to jsem zjistila davno..a komu se zada salam plny ecek a technicke soli tak tu jsou i polske obchody..je plny hlavne neanglicky mluvicich polaku 😉
😉
Vozit drevo do lesa by byla tady uplna blbost,hlavne i v cenach a kvalite 🙂
Toz tak tady..
M.
Meggii, já o tom nečtu, já v tom občas žiju 🙂 A hladká mouka je všude, ale např. polohrubou nebo hrubou v Holandsku prostě neseženeš, dále ten tuk (máslo) chutná v koláči (nebo cukroví) jinak, než to české, moučkový cukr jsem taky nesehnala a droždí jedině instatntní…Toto jsou mé zkušenosti – neříkám, že ten koláč (cukroví) je pak horší (i když pro mě teda ano 🙂 ), ale chutná to prostě jinak…
Domů si vozím kafe, sýry, koření do mletého masa i jiné věci, ale je spousta věcí, které mi tam naopak při vaření a pečení hodně chybí a bez toho to pak prostě není ono (pro mě)…
Marinado-to je vzdy vtipny co jsem citavala o Uk nez jsem sem sla,napr.ze neni hladka mouka,koreni..jen se naucit anglicke nazvy prelozit naopak tu je i ta hladka a v ni uz je primo i prasek na peceni,je urcena primo na peceni,a dale vsecky mozny i nemozny druhy mouky dlouhy regal.kamaradka dela na letisti Brno a vzdy se smeje,co jsou schopni narvat do kufru,pritotom tu koupi take vse a kvalitni akurat ze okolo toho mnohdy chodej a netusej,neprelozi si to;-)
Ja pecu u tu skoro 11r.a mam i klasicky cesky pecivo a i dle cechu i deti chutna uplne stejne,pecu i pro anglany ale i slovaky a cesku takze tak naopak je tu super vyber i pomucek na peceni a uz predpripraveny veci co mi skvele ulehcuji peceni ale i vareni,vychytavky na dorty kopa veci na potahovani..jen se naucit cist a najid zadny problem nemam naopak sezenu zde opravdu vse jen s tim rozdilem ze napr.vanilk.cukr nekoupim v sacku ale rovnou ve velkem,ekonomic. baleni v doze a pritom za levneji celkove a opravdu je v tom vanilka..stejne tak prasek do peciva vydrzi dlouho protoze je ve velke doze na sypani..to stejny ruzna koreni,pras.do pec vlastne ani nekupuji, hlavne je v te hladke mouce uz..atd..tuky na peceni to stejny.u vas je nejoblib.Hera tu je kopa jinych primo na peceni plus hodne druhu masla i maslo bez soli atd..
Pekla jsem vzdy i v Cr a tak mam srovnani a tu zadny problem nemam naopak vim ze napr.maslo je opravdu maslo atd.. 😉
Kamaradky segra zila v Holansku..uz jsem ti to myslim psala a taky si nic nevozila z Cr naopak vozila veci do Cr ja vozim mamce krom kosmetiky atd i margariny,maslo atd.,koreni v dozach i van.cukr…a kdyby to slo tak ji vezu i mliko aby znova zazila tu slast pit fakt mliko(jeji slova,kdyz tu pila )
Meggii
Co budu péct, to vím – vytáhnu loňský seznam a mám vymyšleno. Každý rok se snažím vyzkoušet aspoň 1 recept nový, tak ten už se mi podařilo nalézt.
Chci pomaličku začít už tento týden, pak něco v sobotu, protože v neděli máme závody a další dva víkendy vždycky jeden den padne na závody s mými holčičkami. A pak už jsou vánoce…. Prostě budu mít co dělat, ale už se na to těším. 😀