Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
už jste poradili, tak ještě pokračování 😀 ?
Tak s trápením s tlakem u manžela jsem vám tu už psala, díky tomu jsme mi poradili i změnu jídelníčku.
NO a tak utíkám za vámi, co vám a vašim mužským chutná zdravého a nehodí vám to na hlavu? (samozřejmě je to trochu nadnesené, nepředpokládám že lítá jídlo vzduchem, jde mi o to co jim chutná “zdravého“)
Já jsem si dělala o víkendu k večeři zeleninovou pánev na trošce olivového oleje – cuketu, hlívu,mrkev,cibuli, česnek – to na kostičky, přidala koření na zeleninu a jen osmahla…..manželovi jsem nabídla jestli nechce ochutnat a upřímně jsem nepředpokládala, že do toho vůbec ponoří vidličku….s překvapením snědl celý talíř s tmavým chlebem…
No a ted nějak pokračovat dál….nějaké receptíky sem s nimi…..prosím najděte chvilku….
A po dnešním telefonátu s mamkou kde ač bere prášky na tlak a má 160 a jde si zítra pro nové prášky jsem ráda, že jsme začali jak je vidět v rodinách to máme oba…
Bamisko, zapojuji se později, ale přece.
Také jedna polévka, kterou jsem netipovala, že by si s námi manžel dal.
Velká mrkev nastrouhám nahrubo, nebo dvě podle počtu strávníků. 1/3 nebo 1/2 sáčku ovesných vloček, ty za sucha umelu. Vše dám do vody, vložím čerstvou celerovou nať, můžeš přidat i jinou kořenovou zeleninu zase nahrubo. Osolit podle chuti, případně koření, jak jste zvyklí. Uvařené je to během chvilky, hodně nabude. Můžete jen tak, nebo s tmavým pečivem.
Jsou v tom vlákniny, hodně jsem to dělala, když děti měly zácpu a nějak nám to zůstalo a vždy se o polévku poperou.
Bami našla jsi to?
A už jsi zkoušela dělat polentu?
Bami,o,chřestu jsem psala článek Chřestová sezóna v plném proudu.
Tam najdeš jak chřest zpracovat a také recepty.
Těstoviny se zeleným chřestem a parmazanem
Těstoviny,
1 smetana,
Svazek zeleného chřestu,
Šalotka
Muškátový oříšek
Sůl
parmazán
Chřest dáme do vroucí vody s trochou cukru a vaříme asi 3minuty. Zcedime a proplachneme studenou vodou.Na panvičce si orestujeme najemno nakrajenou šalotku a přidáme Smetanu. Necháme pomalu provářet, (dokud se zhruba polovina smetany nevyvaří).
Těstoviny si uvaříme běžným způsobem.
scedime a přidáme do pánve se smetanou. Lehce promicháme a přidáme chřest. Krátce vše společně prohřejeme,dochutime a podáváme.
zní to moc dobře lien, zeleninu takhle můžu…vyzkouším
já jsem třeba dnes jen ugrilovala zeleninu (paprika, lilky, cukety, žampiony, sušená rajčata a maličko švarcvaldské šunky) s oliváčem a horké posypala parmezánem s prolisovaným česnekem, mňamka
nuninko vůbec nic se neděje, jak ti to vyjde….
Bamisko, moc se omlouvám, dneska jsem toho měla moc. Pisnu ti zítra.
Řapíkatý celer používáme do polívky nebo pod maso.
Nějaké recepty ti napíšu zítra.: -)
díky za nápady a přihodíte k nim receptíky….nuninko třeba k tomu chřestu??
dnes jsem třeba v lidlu viděla tuším že to byl řapíkatý celer ty klacky 😀 co se s ním dělá??
inori musím zapracovat na manželovi aby jeho představy byly po čase jako představy tvého muže a ze spání řval já chci ještě dvě mrkve 😀
na stránky jdu hned kouknout děkuju…
lien díky brokolici takhle vyzkouším….
s rybama je to pro mě problém…není tu dke koupit nic čerstvého a tak kupuju občas pangase a tresku …ale to je tak plné vody že jsem akorát naštvaná…..takže ani nevím co kupovat..