Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co upéct s medem?
Milé kuchařky, o víkendu jsem udělala super nákup, kilo medu za 50 Kč. No tak jsem vzala rovnou 3 sklenice. Teprve doma jsem se obtěžovala věnovat pozornost písmenkům na etiketě a tam stojí, že ten med je pouze na vaření a pečení. A doopravdy je samotný docela “hnusný“, do čaje to fakt není. Co můžu upéct? Kromě medovníku, na ten nemám prostor ani schopnosti 😀 Představovala bych si něco jednoduchého, rychlého, něco, co se dá dát třeba k snídani… poradíte?
Hanzlici, upeč kuře na medu. 🙂
A pokud mohu radit, příště tohle nekupuj, nicméně se bát nemusíš. Nedávno tento med někde testovali, byla i zde na VD diskuze (jsem líná ho dohledávat). Nic mu není, po zdravotní stránce se bát nemusíš. Je to směska z více druhů, to ano.
já teda tohle daké neznám a hned si to budu pamatovat….většinou kupuju od včelaře a nebo si dělám pampeliškový….tohle docela koukám dopadla bych stejně…
http://www.toprecepty.cz/recept/9592-loupacky-s-medem/
loupáčky s medem
http://recepty.vareni.cz/svestkovy-kolac-s-medem/
šestkový koláč s medem
budou velikonoce..napeč vajíčka z perníku a slepičky
http://www.recepty.cz/recept/kureci-kridelka-s-medem-15872
a kuřecí křidélka s medem….tyhle né přesně dělám…občas udělám medovou marinádu 😀 😀 a kurnik dobrota..
Lien, tak to mě nikdy nenapadlo, s tim čínskym medem. Ano, je tam z EU i mimo EU, to je pravda!
No tak tedy pro příště budu chytřejší 😉
Prosimtě, perník zvládneš, kup si prášek do perníku a máš tam recept, místo cukru tam napatlej med a je to, smíchat dohromady, vylít na pekáč a upéct, žádná věda. Přidej nastrouhaná jablíčka, letos člověk neví co s nima, a bude vláčný.
Tak mi teď manžel povídá něco, čemu nerozumím, tak píšu jak říká.
“Na etiketě bys měla mít napsáno odkud med pochází. Pravděpodobně tam bude z EU i MIMO EU. Med se tedy záměrně míchá z EU a z číny, kde jsou povolena léčiva, která se zde používat nesmí – ATB. Při smíchání medů je velmi těžké, až nemožné dokázat přítomnost ATB (tedy je to tak finančně nákladné, že to nikdo netestuje).“
NO tak si vyber :-), příště kup u včelaře a na korunu nekoukej.
Taky nejsem žádná pecařka ale perník je jednoduchý najeď na net uvidíš to zvládneš
Lien, dočetla jsem se na netu toto:
Pekařský med je medem, který má mírně zhoršené jakostní parametry. Například již zmíněný vyšší obsah vody nebo může jít o med ze starší sklizně. Pekařský med však nesmí být zdravotně závadný, nesmí tedy obsahovat žádná rezidua veterinárních léčiv ani nesmí obsahovat nadlimitní obsah kontaminantů z prostředí.
Takže to prubnu, než vyhodit tři kila medu 🙂 když se to nebude dát jíst, tak půjdu i tou cestou házení do koše…
Akorát že jsem na pečení fakt trdlo, takže bych to ráda vyzkoušela na nějakém lehkém receptu, perník už je na mě asi vysoká škola…
Výborný je také perník s medem
Hanzlíci, já peču s medem cokoli, prostě tam dám med místo cukru, ale výsledek je ne tak nadýchaný, těsto má “brus“.
No ale o tomhle “medu“ mi zrovna nedávno vyprávěl manžel, co to asi musí být za hnůj, když se nesmí jíst normálně. Myslím, že okolo medu to ani neprošlo a hodila bych to do popelnice :-).
Milé kuchařky, o víkendu jsem udělala super nákup, kilo medu za 50 Kč. No tak jsem vzala rovnou 3 sklenice. Teprve doma jsem se obtěžovala věnovat pozornost písmenkům na etiketě a tam stojí, že ten med je pouze na vaření a pečení. A doopravdy je samotný docela “hnusný“, do čaje to fakt není. Co můžu upéct? Kromě medovníku, na ten nemám prostor ani schopnosti 😀 Představovala bych si něco jednoduchého, rychlého, něco, co se dá dát třeba k snídani… poradíte?