Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Poradíte ohledně ZÁZVORU?
Holky hodně tu píšete na nachlazení zázvorový čaj…tak mi manžel zakoupil kořen a já si ho udělala….musím připustit, že mi moooc chutná….
Jen mě zarazilo, většinou píšete, že “popíjíte čajík“ což si představuji v průběhu dne několikrát…..ale když jsem dohledávala i na co jiného je atd, tak tam píšou že denní dávka je 4g a to je tak udělání toho čajíku(dva hrnky)
Tak by mě zajímalo jak to děláte vy….nebo kde jsem co pochopila špatně….jde mi o to aby to pomáhalo a bylo účinné a né aby to mělo opačný efekt a spíš to ublížilo?
Dáváte ho i v nějaké ředěné verzi dětem??
Ahoj bami,dovolim si tvrdit,ze moje parketa 😀
Zazv.cajik se zde hojne pije..a i ja,co jsme sem prisli,takze
10r.
Tento cajik se zde prodava i v normal “caj.pylickach“,jako
i jine caje.Hlavne vysoce kvalitni ang.znacka cajiku(i kav)
TWinging! Je znamo,ze zazvor je stiplavec,takze staci
jen “omocit“sacek v horke vode a vyndat!!Jinak bude stipat
na jazyku(to stejny i u cerst.,nastrouhaneho)
postupne sama vychytas,jaka doba luhovani,je pro tebe,ta nej :-)Ale troska
ze stiplav.k nemu patri!!(specif.chut)
Kupuji zde i zazvor cajik uz i s medem,ci citronem..
Zaz.cajik,je v kombinaci s medem,citronem,super!
Zaz.cajik pomaha i na traveni,doporucil mi ho i lekar!
A i pri mens.bolestech!!
Uz pri prvnich pocitech nachlazeni,ale i kdyz uz mame
doma horecky..Muzou ho i bez obav deti(nemyslim kojence)
,ale uplne malinky deticky,ho stejne nevypijou,stipe jim 🙂
Jak uz psaly i koceny,je to i skvele koreni.
Na zazvor nedam dopustit(a hlavne na tu kvalit.ang.znacku)
(Kralicek vi,dostala ode me ze stejne znacky zeleny 😀 )
Meggi
my si doma také děláme nastrouhaný a s medem, jako léčivou medicínu 🙂 ale nejvíc používáme k masu, manžel nakrají vždycky zázvor, mrkev, cibuli a papriku, postupně osmahne se ústřicovou omáčkou a přílohu míváme nudle to je dobrota, holky mívají pouze mrkev, protože jinou zeleninu nemají rády tepelně upravenou.
jani to je normální zázvorový čaj, jen nacpaný do skleničky 🙂
Tak já přidám ještě jednu možnost využití zázvoru. “Normálnímu“ čaj jsem zatím nepřišla na chuť, ale našla jsem trošku jiný receptík a toho bych se užrala – doslova.
Zázvor a citron nakrájíme na kolečka. Plníme střídavě do menší šroubovací skleničky, přičemž každou vrstvu zalejeme medem. Po naplnění zašroubujeme, necháme 24h vyluhovat a poté můžeme přidávat např. do čaje. Mě to moc chutná, baštím i jen tak a v prosinci mě to postavilo na nohy – obcházela tu baba chřipajzna s rýmovicí obecnou 😀
Já to dělám jak kdy, někdy ho tam dám hned, někdy až po zachladnutí.
A kdy se dává do čaje,hned jak se zaleje horkou vodou 100 stupnů nebo až trochu schládne?
Tak sušený mám sice taky, ale používám čerstvý, normálně ho nastrouhám a chut´ – no je to asi pikantnější. Skladuju v lednici nijak, položený v šuplíku se zeleninou.
Bami, buď je to ve směsi.
Nebo koupíš samostatný zázvor – takový prášek.
My máme většinu koření ve skleněných skleničkách se zabroušenou “zátkou“.
Čerstvý zázvor jsem jednou zkusila do zázvorek a vadila mi tam ta vlákna.
Takže zase už jen ten sušený, mletý.
tak jako koření by mě to nenapadlo?? a to normálně nastrouháte a dáte do masové směsi nebo to kuře? ….jakou to dá chuť předpokládám že ostrou pálivou??
a ještě dotaz…kde a jak ho skladujete??
Zázvor jako koření používám třeba na kačenu či husu.
Jinak je myslím součástí kořenící směsi “staročeské koření“ – to máme moc rádi a to dávám fakt všude, i do vajíček.
😉