Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Ryby dvakrát týdně
Zajímalo by mě, jestli se vám daří držet se toho, že by člověk měl jíst ryby aspoň dvakrát týdně. Já mám ryby hodně ráda, ale dvakrát v týdnu je mám jen málokdy. Když jsem to jednu dobu hlídala a měli jsme jednou týdně rybu k obědu (pravda, moc velké rozdíly v jednotlivých rybích jídlech nebyly), tak mi bylo řečeno, že jíme furt to samý. Jak to řešíte vy?
Nějak nejsem schopná dopracovat se k nějaké větší pestrosti, než je rybičková pomazánka, pečená / smažená ryba (většinou spíš filety a radši pečené), uzená makrela, zavináče.
Ahoj Petro 🙂 Tak ti asi moc nepomůžu. Vidíš, ani nevím, že by ryba měla být dvakrát týdně :-)) Ale ryby se v našem týdenní jídelníčku vždy objeví. Jak píšeš ty může to být pomazánka, rybičky v tomatě, tuňák většinou přírodní v oleji, zavináče, makrela apod. Jenže málo co z toho se líbí naší princezně v jídelníčku. Takže u ní vítězí ten tuňák a to v kombinaci s těstovinami, pomazánku na pečivu také snese i makrelu sní. Nicméně vše co je kyselé apod to není ono. Takže u nás vítězí ryba čerstvá. Dělám přírodního lososa, pstruhy, kapříka.
Ryby typu…rybí prsty, filé apod u nás vůbec neletí. Prakticky vůbec nejíme obalované ryby, jen ty přírodně opečené s kořeníčkem.
Tudíž jakous takous dávku ryb do sebe týdně vpravíme. Říká se ale, že by jsme měli jíst převážně tuzemské ryby, nikoli ty mořské, kvůli přítomnosti škodlivin v mase. Tak nevím 🙂
Zajímalo by mě, jestli se vám daří držet se toho, že by člověk měl jíst ryby aspoň dvakrát týdně. Já mám ryby hodně ráda, ale dvakrát v týdnu je mám jen málokdy. Když jsem to jednu dobu hlídala a měli jsme jednou týdně rybu k obědu (pravda, moc velké rozdíly v jednotlivých rybích jídlech nebyly), tak mi bylo řečeno, že jíme furt to samý. Jak to řešíte vy?
Nějak nejsem schopná dopracovat se k nějaké větší pestrosti, než je rybičková pomazánka, pečená / smažená ryba (většinou spíš filety a radši pečené), uzená makrela, zavináče.