Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
čaj,uzený ,vnitřnosti
Dobrý den měla bych hned tři otazky .Od kdy může dítě normální ovocný čaj ,odky může povařené uzené maso a od kdy třeba játrovou omáčku(vnitřnosti).dceři bodou 2roky a zatím stále kupuji dětské čaje jak pytlíčkové tak granulované.Za odpovědi předem děkuji.
Věra
Díky za odpovědi.S uzeným jsem to myslela tak když ho vařím pro nás tak jednou za půl roku tak snad by trochu mohla ne?jenom kousek.No a játra dělám tak 3krat do roka,2krát jatrový knedlícky do polévky a jednou omačku tak to zas tak často není. Rybu mi malá jí jak kdy někdy jí sni podruhé sní a vyzvrací a potřetí ochutná a řekne fuj.Takže se snažím maso střídat.Sladké obědy Kačce nejedou to si dá radši víc polévky.Ahoj Věra
věra
Souhlasím s majou – kupovaná kuřata jsou plná hormonů a hlavně antibiotik – což dělá docela paseku ve střevech (sama kuřata zdravotně nesnáším, rodinka ano, ale i tak se snažím jim je dávat co nejméně). To je opravdu lepší krůtí maso – je zdravější, nutričně výživnější a není tak rychle vyhnané.
Jinak – klasický ovocný čaj jsem dětem dělala tak od toho půl roku, z vnitřností hlavně játra nebo srdíčka, ale to až tak mezi 2.-3. rokem a opravdu jen jednou za čas. Na jednu stranu se vnitřnosti moc nedoporučují, na druhou jsou zas cenným zdrojem ¨železa – takže asi jako ve všem – všeho s mírou 🙂
Pozor, na sádkách se ryby taky musí přikrmovat, protože kdyby je chovali několik let, tak by se jim to pěkně prodražilo. I losos nemusí být losos, ale jiná podobná ryba, kterou krmili mrkví a tím se jí zabarvilo maso do růžova. Vysílali to v televizi.
Nejrozumnější bude od každé potraviny kousek, všechno střídat a nezaměřovat se jenom na jeden druh jídla.
Vnitřnosti se taky nedoporučují a přitom se jíst občas mají, protože obsahují látky lidskému tělu prospěšné. Zrovna nedávno byl o tom článek na netu, rozebírali tam úpravu a konzumaci jater a co všechno pro naše tělo dobrého obsahují.
Qinty
Máme rádi tuhle rypu protože není depovaná hormony tak jako kuřata.Sumec roste několik let než ho dají do prodeje a hormony to není(živí se rybama)u rybáře kde ho kupujeme zamraženého nám řekli,že je ze sádek.Stačí ti tahle odpověd Radko?
maja
majo – ano, pangasiuse, ale ze sádky nebo z lovu? protože ti z volného lovu jsou taky pěkně nacuclý, i když ne hormony, ale olovem a ropou:-(
Radka
tak já pro malou kupovala dětské čaje skoro do dvou let, pak jsme přešly na sirup s vodou, nebo domácí šťávy. Uzené jsem jí ještě nedávala, z polévky bývá těžko i mě, tak si nedovedu přestavit co by udělalo jí. Vnitřnosti, teda játra jsem zkoušela s rýží, ale malé to nechutnalo, takže jí je také nedávám, ale je fakt, že se to nedoporučuje ani pro dospělé, ale člověk si z toho velkého množství jídla a možností, vždycky tu správnou prostě nevybere.
Já kupuju amerického sumce je bez kostí a je štavnatější než ten českej.
maja
majo, a ryby ze sádek, nebo lovené?
Radka
Podle mě nejlepší je ryba než kuřecí(obsahuje moc hormonů na urychlení růstu u zvířat!!)co to pak dělá s lidma?Nebo krůta ta roste o trošku déle a není tak depovaná hormony na růst.Taky sem o tom nevěděla a jedli sme to co chvíla,ted si dávám pozor a raději tu rybu než to kuřecí….
maja
Zdravím vás paní Věro!Ovocný čaj může dítě od 4 měsíců.Našemu malému chutnal fenyklový čaj,který je dobrý proti nadýmání.Povařené uzené maso tak až od 6 let dříve ne,protože je to těžké do žaludku.Vnitřnosti bych nedávala vůbec,nejlepší je kuřecí masíčko,které jde připravit na tisíc a více způsobů a je také ditnější než vnitřnosti.Vždytˇ ani pro dospělé není dobré konzumovat často vnitřnosti.
Mnoho zdaru při vaření.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!