Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
sklokeramická varná deska
Ahoj, chtěla bych si koupit varnou desku se zónami Hi-light a ráda bych znala názor někoho,kdo s tím má zkušenosti. Třeba by mě zajímalo, jetli se na té zóně dá vařit i větším hrnci než je velikost zóny a jaké ovládání je lepší(dotykové nebo kolečka) Děkuji za Vaše rady.
Simona

My máme sklokeramiku klasickou s dotykovým ovládáním a příjde mi to i praktičtější. Celé to vezmu škrabkou a je čisto. Vím,že některé to ovládání je i z trouby (nebo samostatný přední panel) ale závisí to všecko na zvyku.
Hi-light je rychlozóna (zkráceně) a nemyslím, že by vadilo,že použiješ větší hrnec. Já to taky tak dělám tím,že máme klasickou tak se stejně zahřívá větší okolí té vyznačené zóny. A co se týká indukční tak ta se zahřeje zase jen pod hrncem (princip magnetismu) takže ikdyž je malý hrnec na velké zóně zahřeje se jen pod tím malým hrncem a naopak to pak hřeje celá zóna hrncem překrytá ale okraje hrnce se pak hůř ohřívají (myslím,ale že třeba při polívce to tak nevadí) horší by to bylo na smažení.
Ahoj Simčo, nevím sice, co jsou Hi-light a tím pádem, jestli je máme nebo ne 🙂
Každopádně máme sklokeramickou desku s dotykovým ovládáním a dávám hlas jednoznačně dotykovému. Jsem s ním naprosto spokojená. Navíc tím, že je nahoře, na ně nemůže prcek a nesnaží se je ovládat. Zatím… 🙂 Rodiče mají klasický plynový sporák a prcek permanentně s knoflíky na předním straně kroutí. Takže dost často jsou všechny otočené do stavu plného hoření. Ještě že tam mají pojistku proti unikání plynu, jinak už bychom byli všichni otrávení 🙂 A co se velikosti hrnce týká, měl by prý odpovídat velikosti „hořáku“. Snažím se to dodržovat, ne vždy to jde. Když je hrnec větší, neprohřívá (nesmaží) se jídlo rovnoměrně všude stejně.