Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kvásek
Jako dárek jsem dostala domácí pekárnu a chtěla jsem se zeptát kdo má zkušenosti s uskladnením kvásku?Udělala jsem ho a po 4 dnech kvasení jsem z nej udělala chleba.Chtěla jsem se zeptát jak ho uchovat když chci péct chleba asi 3x týdnně?Pořád zahuštovat moukou a udržovat teplotu 30 stup?Děkuji za vaše zkušenosti a rady.
Taky doporučuji stránky domacipekarny.dama.cz, tam najdeš vše co potřebuješ, já jsem zatím zkoušela jen z instantního kvásku a ten jsem spotřebovala naráz. Co vím, tak by jsi měla ve sklenici vždycky nechat trochu kvásku, dolít vodu a přisypat mouku, zamíchat a nechat zase kvasit např. na kuchyňské lince.
Ahoj, ještě jsem tyto stránky nestihla pročíst, kváskový chleba jsem ještě nezkoušela, ale zkus si to pročíst:
http://telatko.bloguje.cz/tema-2-jak-na-to.php
Těším se na rady ostatních, někdy to určitě vyzkouším. Jinak super stránky jsou
http://domacipekarny.dama.cz/ nebo
http://www.pekarny.unas.cz/