Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
horkovzdušná trouba
Ahojky,brzy se bude blížit pečení cukroví,mám horkovzdušnou troubu a nevím,jestli při pečení cukroví horký vzduch zapínat nebo ne a na co ho používáte vy při pečení? Díky moc
Míša
Ahoj, taky peču jen na horký vzduch, i když mám už novější troubu a dá se vypnout. Bez problémů peču maso a bábovku dohromady, cukroví i 3 plechy naráz.
Při pečení v horkovzdušné troubě se používá nižší teplota /např. místo 200st. jen 175/ a taky je to rychlej a rovnoměrně upečené.
Horkovzdušná trouba je dobrá v tom, že „by neměla“ ovlivňovat vůně, pokud se peče více věcí, já to teda nezkoušela, údajně můžeš péct buchtu a o úroveň výš maso. Ale mám horký vzduch zapnutý neustále a cukroví bývá upečené rovnoměrně.
Taky mám troubu, která peče jen rozháněním horkého vzduchu, je jí již přes 20 let a bojím se doby, až doslouží.Peču dohromady klidně maso i sladký, a je to v pohodě.
Ahoj Míšo,
maminka měla starou horkovzdušnou troubu, ve které nebylo možné horkovzduch vypnout a mamka si to moc chválila, že se mohlo péct více plechů najednou a nemuselo se to prohazovat. Stará trouba dosloužila, tak má mamča novou, v té jsme pekly loni a též s horkovzduchem (ale ta stará trouba byla lepší).