Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Ruční šlehač
Ahoj holky,
asi budu vypadat jako úplné jelito, ale nevím si rady s ručním šlehačem.:-)))) Mám koupený úplně nový.
Zaskočilo mě, že jsou tam dvě metličky ale taky dvě jakési spirály.
K čemu jsou ty spirály? Na jaká těsta je lepší je používat? Koukám na ně jako na svaté zjevení:-))
Předem děkuji za pomoc a přeji krásný den:)))
Chromle
ha ha to jsem se nasmál až předposlední ho člověka to napadlo je to tak ty metličky jsou opravdu pravá a levá jinak se to těsto namotává až nahoru do ručního šlehače děvčat děvčata je pravda že je na kynuté těsto je pravda také když je to těsto husté že ho tak nepropracuje ale je to dobrá věc jinak se dá použít také na dělání bramborové kaše ale je to obtížné jinak vám doporučuji koupit stolní ho robota který má hnětací schopnosti ještě lepší nejlépe takového který nemá sopkovitý střed (bosch, Kenwood proti je jen cena 🙁 ) pak je hnětení eňo ňuňo
Glenr
skutečně máš příhodné jméno chromle se asi k tibě hodí když se ptáš na takovou hloupost ahoj věrča.
věrča

Dneska jsem otestovala spirálky – dělala jsem houskové knedlíky. A dobrý. Žádné testo nemělo tendence „lézt ven“.
Napadlo mě, jestli je dáváte správně.
U metliček je to jedno, spirálka jsou pravá a levá.

Quen, to je dobrý nápad, použít to na vánoční cukroví. Díky za tip 🙂

Já mám ETU a metly používám skoro na všechno od buchet, krémů až po pomazánky.
A ty spirály používám při přípravě těsta na vánoční cukroví – rohlíčky, tlapky apod. Vždycky jsem to matlala rukama, bléééé vajíčko, máslo se mi lepilo na prsty a pak jsem to zkusila těma spirálama a je to super, to nejhorší spojí dohromady a bochánek už pak dotvořím rukama. Trochu to má tendenci lézt nahoru, ale držím nad tím druhou ruku, aby to nevyprskávalo.
A kynuté těsto dělám vždy ručně vařečkou, těma hnětačema se mi to nezdá pořádně zpracované. Ale to je jen můj názor.

Tak se hlásím do klubu – taky jsem včera poprvé vyzkoušela vlastní ruční šlehač (Sencor), ale zatím jen metličky.
Mamka i ségra mají Etu a mám pocit, že spirálky občas používají.
Já to vyzkouším, ale při nejhorším zůstanu u mísy na míchání od Tupper-ware – dokud jsem ji neměla, kynuté jsem vůbec nedělala (já to prostě vařečkou neuhnětla – dělaly se mi v dlaních modřiny a z nich jsem omdlévala). Teď v ní dělám i těsto na houskové knedlíky a občas i jiné.

Leni, taky mám Etu a spirálky jsou (bezva) na kynuté těsto.
Přeji dobrou chuť 🙂
CHROMLE,jsem na to úpně stejně,jako holky,snad 2 krát jsem spirálky použila u kynutého těsta..mám taky etu,ale používám pouze metličky a ponorný nůž.
Peťa
Holky díky, mě se taky na první pohled moc nezdály:-))) Dnes odzkouším metličky a spirály si nechám na jindy:-)))))
Ještě jednou díky!

Ahoj Chromle,jo to jsou hnětače,já je ale vůbec nepoužívám.Kdysi jsem to zkoušela na hrnkovou buchtu a vzdala jsem to.Myslím,že to chce vyzkoušet a uvidíš.
no je to na kynuta těsta a ja měla od zelmra a to mě taky dělalo že mě těsto lezlo nahoru a dirky co se davaji tam metle tak byly zalepene těstem ale ted mam etu a te se mě to jestě nestalokdyž s nim dělam ale naučila jsem se těsto dělat v pekarně tak ty haky moc nevyužiji
Ahoj, co já vím, tak ty spirály by měly sloužit jako hnětače, ale hrozně blbě se s tím dělá, to těsto leze nahoru a lepí se na to držadlo.