Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Zavařování hub
Ahojda, u nás máme ráj plný hub a tak i když nechci, jdu jen po cestě a oni rostou i tam – tak sbírám… a teď co s nima?
Smaženici…. nemusím každý den k obědu a vščeři, zmazit a usušit!!!!! na to taky dojde, ale chtěla bych je zkusit zavařit…… máte někdo nějaký dobrý osvědčený a vyzkoušený recept? Chtěla bych takovej, aby ty houbičky byly potom takové slizké… jako slimáci!! To mám nejraději – mňam….:o)
Poradíte – předem díky
Zavařujeme jako okurky, ale také je skvělé je dát do čalamády.
zavařujem normálně jako okurky..
Xixao, kde bydlíš….? U nás je huˇb že už raději nechodím do lesa, tuhle jsem tam šla s Eli jen aby se trošku protáhla a natrénila chůzi za ruku a pak jsem nevěděla koho dřív nýst – Houby, Elišku? Musela jsem z lesa doslova utíkat a nekoukat do stran – jsem ze středních čech (okr.Mladá Boleslav)
Jéjda holky, závidím vám houbičky, u nás nic neroste.
Už jsem nebyla na houbách 3 roky (těhotenství v nemocnici a pak prcek), letos jsem se moooc těšila, ale zbývá nám snad jen procházka po lese.
Tak ať se vám houbičky povedou a chutnají !!!
Já taky zavařuju klasicky,jako okurky.Nebo jsem je přidala do čalamády. Sestra je zase zrovna včera obalila,opekla a naložila do láku,jako pečenáče.
já zapomněla, je to ten klasický lák na okurky a jsou z toho ty slizouni :o))
mamka je dělá v klasickém nálevu na zavařování a pak je dá do skleniček a zalije je tím nálevem a zavaří.
Dobrá je i houbová omáčka-tu neumím, ale asi se jí pokusím naučit, já jí mám ráda, ale jinak houby nemusím.