Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Zázvorky
Holčiny moje, prosím o vyzkoušený recept na zaručeně perfektní zázvorky. Nikdy jsem je nepekla, letos bych ráda zkusila poprvé a vím, že se musí péct dost dlouho dopředu. Proto se chci už teď začít připravovat, páč za 2 týdny už mě čeká perníčkové šílenství 🙂
Předem děkuji 🙂
Martina
![](http://www.vasedeti.cz/wp-content/uploads/2016/12/poradce.jpg)
Já zázvor strouhám na jemném struhadle a vlákna teda nemám žádné.
Sušený jsem ještě nezkoušela,.
![Matilda](http://www.vasedeti.cz/wp-content/uploads/2012/11/Matilda_avatar-50x50.jpg)
Nuninko, koukám na recept s čerstvým zázvorem, protože všude na netu vidím sušený… Tak přemýšlím, jestli by nepomohlo třeba ten čerstvý pořádně utřít v hmoždíři do jemna? A i jinak je recept zajímavý, rozhodně vyzkouším z jedné dávky.
Jarmusch, prosím prosím, dohledej, budu jako loni s perníčky, zkoušela jsem péct ze 4 receptů 🙂
![Jarmuschka](http://www.vasedeti.cz/wp-content/uploads/2012/02/Jarmuschka_avatar-50x50.jpg)
Mám receptů několik, tak různě je střídám.
A konstatuji, že čerstvý zázvor se mi neosvědčil – vadila nám tam ta „vlákýnka“ (a kdyby je člověk vybral, tak tam nic nezbyde).
No ale sušeného jsem zas musela dát podstatně více, než bylo v receptu – aby byl vůbec cítit.
😉
Možná zkusím dohledat nějaký „svůj“ recept, ju?
![](http://www.vasedeti.cz/wp-content/uploads/2016/12/poradce.jpg)
Recept naší babičky
Zázvorky:
2 vejce
20 g zázvoru čerstvě nastrouhaného
180 g moučkového cukru
280 hl. mouky
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky, zázvor a cukr. Mouku si lehce opražíme a vychladlou přidáme do směsi. Vypracujeme hladké těsto které vyválíme na plát z kterého vykrajujeme různé tvary.
Dáme na plech a necháme takto odpočívat do druhého dne.
pečeme 10-12 min v předehřáté troubě na 180°C.