Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Králičí řízky
Ahojky, dostala jsem králičí maso na řízky a potřebovala bych poradit, jak je upravit, aby nebyla cítit ta sladkost králičího masa. Díky. Š.
Já si taky nevšimla, že by byl králík sladký 🙂
Králíka naložíme do oleje, soli, česneku a kmínu. Necháme alespoň hodinu odpočívat v ledničce. Pak pečeme v pekáči v troubě a podle potřeby podléváme.
Jinak čína z králíka – připravujeme jako jinou čínu. Maso nakrájíme, naložíme a pak pečeme.
Na králíka se nejlépe hodí – česnek a kmín.
nemůžu, pokaždé ji dělám jinak, podle toho, co je právě v lednici:-))
ale koukni třeba tady http://recepty.vareni.cz/kralici-cina/
když se nechá naloženej v sojovce, ani syn nepozná, že je to králík:-)radka2
nepřihlášená – Šárka
No, když jím králíka od svojí mamky, tak sladký není, když ho peču já, tak to je prostě cítit..Asi něco dělám špatně. Jediný, kdy mi tedy nevadí pečený, je s uzeným nebo na slanině – jak to natáhne chuť uzeného, tak je to vlastně jen uzenej králík 🙂
stačí prošpikovat špekem nebo obalit anglickou … u nás jede králík na česneku s bramborem nebo na smetaně nebo na paprice s knedlíkem, suchý není a že by byl sladký jsem si nikdy nevšimla. semelak
Dík, radko, mně právě na tom králičím mase „odpuzuje“ ta sladká chuť…Hodíš sem, prosím tě, recept na tu čínu?
nejde ani o tu sladkost, ale že budou suchý. pořádně vymáchat v ol. oleji. ale já bych z králíka raděj čínu, tam se a „suchost“ napraví.