Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Rozmrazování
Dobrý den, napadl mě ještě jeden dotaz,
jaký způsob rozmrazování (v mém případě mi jde o maso) byste doporučila jako nejvhodnější?
Mám namražené malé kousky masa, nechat je např. přes noc v lednici? Nebo se tak množí bakterie? Nebo je lépe maso uvařit rozmixovat,dát např. do misek na led a pak jen vylupovat a dát ohřát? Děkuji Pavla P
No, to mě ani nenapadlo. Já dám zmrazené maso rovnou uvařit a je.
nechat rozmrazit v lednici je asi nejbezpečnější. viz např.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mlFaUv6gC3wJ:www.agronavigator.cz/az/vis.aspx%3Fid%3D76780+rozmrazov%C3%A1n%C3%AD+masa&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&source=www.google.cz
Dobrý den, no jestli je lepší mrazit maso uvařené nebo syrové to vážně nevím, určitě ale rozmrazovat postupně a hodně opatrně (někdo mražené ještě dá do studené vody).
Osobně pokud je dítě menší a ještě toho tolik nesní, bych asi volila druhou variantu a mrazila hotové maso, které pak stačí přihodit k zelenině a za chvíli je oběd na stole.
Hezký den