Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Svíčková omáčka
Prosím o recept na svíčkovou omáčku.Dostala jsem vepřovou svíčkovou a nevím jak na to.Prosím i o radu jak s tím masem.Děkuji.

hovězího zadního -falešné svíčkové
250 g kořenové zeleniny -mrkev, celer, petržel…..
200 g slaniny
1 cibule
1,5l hovězího vývaru – může být i bujón ale vývar je lepší
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
olej
omáčka
5 dl smetany ke šlehání
60 g hladké mouky
3 lžíce plnotučné hořčice
200 g brusinkového kompotu
cukr krystal
ocet
sůl
pepř
citron
petržel
Postup
Svíčkovou prošpikujeme slaninou.
Maso svážeme provázkem, aby si uchovalo pěkný tvar.
Kostky kořenové zeleniny osmahneme na slanině, zasypeme najemno nakrájenou cibulí a orestujeme do zlatova. Zalijeme vývarem, přidáme prošpikované maso, které je lepší neopékat, aby omáčka byl silnější, dále přidáme koření, přivedeme k varu a dáme pod pokličkou péct do trouby, dokud maso nezměkne.
Hotové maso a koření vyjmeme, přilijeme smetanu s moukou na zahuštění a dochutíme hořčicí, brusinkami, cukrem a solí. 15 minut za občasného míchání provaříme. Na závěr omáčku rozmixujeme do hladka a její chuť zvýrazníme trochou cukru, octa a soli.