Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Nase povolání
Nasoupila jsem do nove prace. A kdyz jsem rejdila na strankach VD nasla jsem i stranky od bokul a prekvapilo me jeji vzdelani a jeji prace (smekam a obdivuji) a tak me napadlo zalozit diskusi a zeptat se jake pak povolani ci vzdelani mate i vy ostatni?. Jsem holka zvedava.
A já to uvařené Salko rozmixuju s půllitrem rumu a je z toho karamelový likér. Babička to ještě ředila mlékem, ale to není ono. ;o)
Mariko, krém ze salka je u nás oblíbený a dělám ho takto:
konzervu slazeného salka 2 hodiny varit ve vodě. Pak nechat zchládnout a rozmíchat s půlkou másla.
Myslela jsi tento?
Někdy dělám i tak, že ten karamel ze salka smíchám s tím máslem a uvařeným vanikovým pudinkem. Je toho víc a je to takové lehčí. Tak třeba jsem ti pomohla:-) *
Tak já zúžím řady ekonomů – říkám o sobě, že jsem ekonomický sběh :o))
Mám maturitu na ekonomce, tam jsem si ozkoušela, co mě bavit nebude a úspěšně jsem začla studovat VŠ. Trošku jsem odbočila z oboru a vystudovala učitelství pro 1. stupeň + speciání pedagogiku :o)
Ježečku – mám podobnou zkušenost – jedna moje “oblíbená“ paní učitelka dlouho nemohla rozchodit, že zrovna já budu mít vyšší vzdělání než ona :oDDD
Já zkoušela jednou věněčky a náramně se mi povedly, tak jsem se pochlubila u našich a že jím udělám taky, no hrůza, těsto to by šlo, ale ten krém, no nedalo se to jíst.
Mám koupený hotový těsta, tal přemýšlím, kdy je zase udělám:)
Matušenko a krém ze salka bys náhodou nevěděla, ochutnala jsem ho a byl výborný:)
Matušenko, věřím, že to je těžká práce!!! Pokud peču, tak to dělám pro zábavu, tehdy, kdy na to mám chuť, jsem schopná udělat si čas apod. A dělám pár plechů a ne ze 60 kg mouky a 40 kg cukru. A taky mám jednu troubu:-)
Za receptík ti budu vděčná. Je to můj zamilovaný zákusek, teda nejen můj a strašně toužím to zkusit udělat sama. Jednou jsem měla taky recept od někoho, ale výtvoru jsem začala říkat nasránci. Nejen proto, že jsem se u toho děsně nas..štvala, ale taky proto, že to na tom piškotu vypadalo podobně… A nebylo to moc chutné:-)
A koukám, že tady máš kolegyňku cukrářku:-)
Katys, na ZŠ jsem taky neměla výborné známky, ale na střední už to bylo jen s vyznamenáním a naopak ti, kteří měli výborné na ZŠ, tak na středních hooodně pohořeli.Nevím, čím to je:-( Ikdyž já na to mám svou teorii o škatulkování podle rodičů. Naši nebyli ve straně, byli to obyčejní dělníci, kteří škole nemohli věnovat žádnou cenu v soutěžích a podle toho se přistupovalo k nám (mě a bráchům). Navíc, naši byli rozvedení, takže jsme byli ti z té neúplné rodiny, takže kvůli rodičům jsme se vlastně ani nemohli učit, protože doma byly jen hádky… a bůh ví co si mysleli. Naštěstí si ty rozhovory ve sborovně pamatuju jen letmo:-) Je to pár let, kdy jsem potkala učitelku ze 3.třídy a po otázce, co dělám byla šokovaná, že mám VŠ. A dívala se na mě, jako bych lhala. A tehdy promluvila mamča (šly jsme spolu) a řekla, že holt na základce to nebylo objektivní hodnocení. Ta stála, jako by ji tam vyřezali.
A je pravda, že na ZŠ nevzpomínám ráda a když vzpomínám, tak spíše asi s trochou zášti a pocitu ublížení. Ale na druhou stranu, těší mě, že jsem to všem natřela a ukázala, že mám na víc, než mysleli, ikdyž má práce je i to utírání hovňousků:-))) *
Jé, tady je to samý studovaný člověk , já mám pouze sou, vyučila jsem se cukrářkou,bohužel škola mě začala bavit právě až na střední , předtím jsem to flákala , možná že to bylo tím že jsem neměla štěstí na učitele,na zš mne bavila pouze chemie a to právě proto že jsme měli učitelku která nám to uměla podat po lopatě a to tak dokonale, že ještě dnes umím dělat vzorečky kyselin a solí , navíc si občas sedla a vyprávěla nám příběhy , které se jí stali za tu dobu co učila ( nevím kolik jí bylo let, tak kolem 50 ) některé byli úsměvné jiné méně ale všem se to moc líbilo , měla jsem ji ráda.Docela závidím dětem že dnes mají tolik možností , pokud někomu nevyhovuje obyčejná zš může vyzkoušet jiné alternativy jako montessori, a já nevím co ještě, začínám přemýšlet o tom že po prázdninách se začnu učit angličtinu , stejně musím každý den čekat v Brně 4 hodiny na dcerku než jí skončí škola , a já se tam nudím. Zase jsem se zapoměla přihlásit Katys
Holky cukrařina je hezká práce,ale každá práce má svoje ,ale hlavně těžká práce tahání těch kotlů pečení.Dělala jsem v menších provozech a když máte za sebou 9 pecí tak nevíte kam dřív ,aby jste to nespálili a do toho je venku 30stupňů a v dílně neni klimatizace tak to je paráda.Je fakt že je to hezkej pocit když neseš hotový dorty na krám a lidi tě chválej.Ježečku špičky doma uděláš,ale musíš si sehnat specielní trubičku s kterou se to dělá.V gastronomických potřebách by jí mohli mít.Recept najdu a napíšu do OV
Matušenko, mňam, obdivuji cukráře a ty úžasnosti, co dokážou vytvořit! Já ráda peču, ale nejlépe na plech…. vánoční cukroví mě baví právě tak jednou do roka… je to hrozná patlačka – takže smekám 🙂
Piškotko, je to docela možné vzhledem k tomu, že jsme téměř ze stejných končin 😉
Vidím, že je tady hodně ekonomů a hodně zdravotníků 🙂
Alice jsem take zdravotni sestra. ORL, chir, interna a ted detske.
Přesně tak. Právě si říkám, že sice dokážu zrekapitulovat, co jsem studovala atd., ale jaké je mé povolání, to bych specifikovala těžko. Hlavně teď jako OSVČ těsně po mateřské.