Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kuskus
Ahojíky
koupila jsem tento výrobek a nevím si s nim rady… Nemusí se vařit jsem vyčetla na netu jenom se namočí do vývaru a může se podávat. Chtěla jsem se zeptat, jesli je to taky vhodné jako místo rýži v rizotu? díky a další receptíky????
Zdravím všechny, kuskus jsem moc neznala, takže díky za tipy a všem přeji dobrou chuť 🙂
Jéé holky díky za info. Dneska jsem vařila vývar z kuřete a zeleninu. Odlila jsem trošku do misky a přisypala kuskus. Mně to moc chutnalo a dcera dej mi taky ochutnat tak ochutnala a už mi to nevrátila mrška jak jí to chutnalo. Tak díky
Daniello, já znám kuskus jenom ten malý, ani nevím, že je nějaký jiný….
Já jsem ho vždycky nechala přejít varem a dojít pod pokličkou, takže taky díky za tip.
Holky, kdysi jsme měli kuskus, který byl z takových větších kuliček (nebo kousků). Nekupujete ho někdo? Zajímalo by mě, kde ho sehnat, od té doby jsme měli vždycky ten drobný.
Ještě jsem chtěla doplnit, že ho dávám i do masového vývaru i do zeleninové polévky.
Kuskus se super a je rychlý.
Já ho nevařím, zaliji ho vařícím vývarem a nechám pod pokličkou.
Hodí se jako příloha, nasladko, nebo já dělám zeleninový salát s masem a kuskusem.
Kuskus s kuřecím masem
Kuskus,čerstvá zelenina-rajče,okurek,paprika,jarní cibulka,voda,nebo polévkový vývar,kuřecí maso
Kuskus osmahneme na pánvičce (bez oleje) a přendáme do větší nádoby.Přidáme podravku a zalejeme horkou vodou.Přikryjeme a necháme do kuskusu nasáknout všechnu vodu (můžeme použít taky vývar z polévky)Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu.Kuřecí maso nakrájíme,okořeníme a osmahneme na másle.Všechny přísady smícháme s kuskusem.Podáváme teplé nebo studené.Místo kuřecího masa můžete vyzkoušet taky rybí konzervu ve vlastní štávě.Vše dochutíme podle potřeby.Rychlé a jednoduché.
Já dělám kuskus tak, že si ho suchý dám do misky, v rychlovarné konvici ohřeju vodu a zaliju kuskus v misce, přikryju talířkem a čekám, až vsákne. Kontroluju, když je potřeba, přidám malinko vody. Až je měkky, tak přidám lžičku másla – rozspustí se a přimíchám arabské kočení – to mi moc chutná. Buďto si ho dělám s různou zeleninou (okurka, rajčata, papriky, hrášek, kukuřice…), jsou dobré i fazole… a někdy, když spěchám, tak do něho přidám kukuřici z mražáku, tvrdý sýr na kostičky a dám na půl minutky roztopit do mikrovlnky.. A je to mňamka…
Ty jo díky za info já zkusila jsem to páč jsem začla chodit do kurzu hubnutí s dcerkou a musim jí jít příkladem.. tak se snažim jíst to co jsem dříve vůbec nejedly jako to kus kus. Zkusim to jako rýži v sobotu na rizotu ale trošku zvlást pro mě a pak i na sladko. díky
Ahoj, naše rodinka miluje kuskus – ať už jako sólo jídlo nebo jako přílohu. Jako sólo jídlo ho dělám naslano s arabskýmm kořením a obložené hromadou zeleniny, jako přílohu jen osolené. Na pánvi zahřeju trošku oleje nebo másla, na to nasypu kuskus, přidám koření a sůl nebo jen sůl, trošičku osmahnu a zaliji vařící vodou – tak jeden cm nad kuskus. Přikryji pokličkou a nechám vsáknout tekutinu, popř. ještě trošičku horké vody přileju. Kuskus má být sypký, takže s doléváním pozor. A nehcám pod pokiškou tak 7-10 minut – stačí ochutnat. Je to ry chlé a syté jídlo. Ve školní jídelm¨ně nám ho dělali i nasladko s ovocem. Dětem to chutnalo.
Ahoj,
já jsem kuskus vždycky chvíli vařila.
Mícháme ho se zeleninou a masem jako rizoto, dáváme jako přílohu k pečenému kuřeti i jinému masu, dávám ho i do polívky. Moc chutná i malému. Hodně lidí ho dělá na sladko, ale my na to moc nejsme.
Kuskus je výborný, určitě vám zachutná.