Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Římský kmín
Ahoj kuchařinky.
Potřebuji do receptu římský kmín, ovšem všude, kde jsem se ptala toto vůbec neměli, neznali a prostě jsem nepochodila.
Co když použiji normální kmín? Bude to výrazný rozdíl?
Hledala jsem na netu a ten římský vypadá jinak, než klasický.
Tak pokud někdo znáte, používáte a kupujete..díky. 🙂

Holky, moc děkuji. Takže si ho seženu a pak teprve vyzkouším ten recept. 🙂
Díky!
Kupujeme ho normálně v supermarketu, mívají hodně od Kotányiho v takové skleněné lahvičce s plastovým vrškem.
Já ho dávám i do dušeného vepřového se zeleninou. Když se to nepřehání, dá se použít do lecčeho. My ho máme hodně rádi. S kmínem to nemá nic společného.
Římský kmín se hodně používá v arabské kuchyni, já jsem jednou dělala Falafel (takové kuličky z cizrny, smažené) a tam se dával, má velmi zvláštní vůni a chuť, nebudu říkat, co mi připomíná, je opravdu zvláštní :O) ale pokrmy s ním chutnají zajímavě a dobře :o) Sehnala jsem ho shodou okolností v Kauflandu, ale u stánkového prodejce, který tam u lékárny stál. Rozdíl mezi normálním a římským kmínem je markantní, přesně jak píše Nuninka, ten římský přehluší všechno!

Rozdíl bude určitě.
Římský kmín je aromatičtější a úplně jinak chutná. Má ostrou, hořkou a velmi pronikavou chuť, která je natolik výrazná, že dokáže přehlušit nejen aroma ostatních koření, ale mnohdy i celého pokrmu. Je třeba s ním proto zacházet opatrně. Klasický kmín má typickou trpkou, aromatickou chuť i vůni.
Nevím jestli se dá koupit normálně v obchodě, ale tady jsem našla stránky kde se prodává
http://www.e-koreni.cz/prodej/Kmin-rimsky–cely-50g