Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Mramorová bábovka
Dneska jsem poprvé zkusila dvoubarevnou bábovku, ale marně jsem si lámala hlavu, jak jí udělat hezky mramorovou. Byla moc dobrá, ale prostě kus byl světlý a kus tmavý. Nalila jsem do formy světlé těsto, pak tmavé a trochu promíchala špejlí.
Poradíte, jak na to,aby byla příště mramorová? Díky.
moje babička to dělala tak, že si nechala tmavého těsta tak 6 p.lžic a pak je dala do světlé ho těsta ve formě po celém obvodu, a asi tak 3x střepávála těsto z té plné lžíce až zavadila o spodek formy. Dělám to taky tak a je to v poho. zkus to.
Lussy to chce opravdu mít větší část světlého. Tmavé těsto je těžší a tak klesne více dolů.
A pokud se míchá vidličkou musí se zajet hlouběji.
Děkuju moc za rady.
Tak já jsem asi udělala chybu v tom, že jsem to těsto měla půl na půl, příště teda udělám víc světlýho. A míchala jsem to jenom nahoře. Tak příště bude určitě hezčí :-).
Tak jsem tu nakoukla a zkusím odpovědět 🙂
Lussy, když do formy na bábovku naliješ větší část těsta světlého a potom zbyteček tmavého po celém obvodu, udělej vidličkou kolem dokola spirálu. Ne jen po povrchu, zajeď hlouběj 🙂 Já to někde četla a vyzkoušela. Potom ti vznikne mramor.
Ještě se to dělá tak, že to tmavé těsto se dá co cukrářského sáčku.
A pak pomocí cukrářského sáčku vytvoříme mramorování.
ahoj, já to dělám tak, že naliju světlé těsto, pak dám tmavé – ale ne celou vrstvu, jen třeba na 4 místa, aby ta tm.hmota prostě byla od sebe oddělená. Na to zase svetlý těsto – mezi to tmavý a takhle to víc prostřídat.