Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Koblihy
Prosím Vás, máte někdo vyzkoušený recept na koblihy? Někde jsem četla i recept na koblihy z trouby, s tím ale nemám zkušenost. Jsou dobré? Nebo budou spíše asi jako buchty co? Děkuji.
ahojky, delavam tyhle a jsou moc dobre http://www.nadoma.cz/recepty/koblihy_z_trouby
Já sama koblihy nedělám, ale od mojí mamky vím, že ten rum je důležitý z toho důvodu, že se koblihy tolik „nenapijí“ oleje, ve kterém se smaží.
Ale jinak je to děsná dobrota. Teď budou v sobotu, máme u nás maškarní průvod.
Lenka

Koblihy z trouby nejsou špatné. Ale nejsou tak nadýchané jako když se smaží v oleji.
Ja dělám koblížky podle tohoto receptu
Masopustní koblížky
500 g hl. mouky,
40 g cukr krupice,
40 g másla,
4 žloutky,
30 g droždí (čerstvé)
3 lžíce rumu (nemusí být)
250 ml vlažného mléka,
špetka soli,
kůra z nastrouhaného citronu nebo lžička sušené cit. kůry, můžete použít i pomerančovou suš. kůru,
olej na smažení,
marmeládu, džem, nebo cokoli co máte rádi na plnění
Suroviny dám do domácí pekárky (nejdříve ty tekuté, pak sypké) Program příprava těsta.
Z vykynutého těsta vyválím plát asi centimetr silný. Skleničkou vykrajujeme kolečka. Na jedno kolečko dáme náplň, druhé přiložíme a skleničkou vykrojíme (používám jednu skleničku větší a druhou menší, tou druhou přitiskneme obě kolečka k sobě, okraje budou hladké a náplň nevyteče.
Lehce poprášíme moukou (aby se nepřilepily na utěrku) a necháme ještě půl hodiny kynout.
Pečeme- smažíme ve vyšším kastrůlku s dostatečným množstvím oleje.
Koblížky pečeme v rozpálemém oleji z obou stran do zlatova. Hotové necháme okapat od oleje a pocukrujeme.
Z této dávky jich mám vždy asi 50.
Já sice recept na koblihy do trouby mám, ale ještě jsem je nezkoušela, každoročně dělám tyto osvědčené, jsou fakt super:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12322