Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Zázvorky
Holky, dáváte do zázvorek čerstvý nebo sušený zázvor? Chci na ně zítra zadělat, ale v receptu je napsáno jen jedna lžička zázvoru…

Lepší je sušený. U čerstvého by mohl být problém aby to bylo opravdu v celém těstě a jak píše Jarmuschka, zůstávají vlákýnka. A babička říká, že čerstý je hůře zpracovává.
Zázvor je dost aromatický, takže ta lžička opravdu stačí.
Jarmus, díky moc, já jsem si říkala, že ty jsi odborník na zázvorky, že se určitě ozveš. Díky moc.

Je to jedna lžička sušeného, ale podle letitých zkušeností kuchařek z našeho rodu je to málo. Je třeba dát aspoň polévkovou lžíci – jinak je to takové fádní….
A čerstvý bych asi nedávala – teda pokud někdo nemá spešl grif. Jednou jsem dala. Any, zázvorky byly pikantní, ale všude byla vlákýnka.
Jíst se to dalo, ale nebylo to příjemné.