Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Sněhové pusinky
Ahoj, zajímalo by mě, jak děláte sněhové pusinky. Receptů mám na ně plno, ale jde mi spíš o to, jak je správně upéct. Na fotkách u receptů jsou vždycky krásně bílé. Mě ale vždycky v troubě zhnědnou a uvnitř zůstanou většinou měkké. Poradí někdo jak na ně?
Sněhové pusinky
265g Cukru krupice 113g Cukr moučka 7g Vanilkového cukru 76g Vody 95g Bílků
Bílky šleháme s polovičkou cukru krupice do husté pěny.Mezi tím si dám vařit zbylí cukr s vodou a uděláme cukerný rozvar vaříme asi 5 minut a pomalu zašleháváme do bílků ale stále. Až je miska chladnější ručně zamícháme moučkový cukr s vanilkou a stříkáme malé pusinky pečeme při 150 a po zaschnutí snížíme na 130 a dopékáme.
Komu se nechce dělat rozvar je to klasický krém do kremrolí nad párou šlehaný v tom případě vynechte vodu.
Jessenko, mám ten samý problém 🙂
Takže jsem byla na odpovědi zvědavá. Vím, že se jen suší, ale stejně se nedaří. Takže já pořád bílky, bohužel, vyhazuji. 🙁
Ahoj Jessenko, já je peču dlouho a na málo.
Tuším, že cca 40 (45) minut na 140°- 150°.
Jinak tedy sněhové pusinky jsou u nás velmi velmi oblíbené a dělám je několikrát – jak se snědí, peču nové.:-)))