Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jedlé kaštany
Všechny moc zdravím,
chtěla bych se dozvědět něco víc o využití jedlých kaštanů.
Kdysi jsem je zkoušeka upéct, byly dobré, ale zničila jsem tím starší hrnec. V čem a jak kaštany pečete? A děláte třeba kaštanovou nádivku?
Děkuji všem zkušenějším za rady a tipy.

Tak já je taky vždy naříznu – do kříže.
Ale dala jsem je normálně do rendlíku a na plotýnku.
Ta trouba bude jistě lepší.
No, ale aby to nedopadlo jako u Křemílka a Vochomůrky.
Konečně – i já si pamatuji z dětství, jak nám v troubě práskaly kaštany.
;o)
Piškotko, taky je koupím. Já jsem je minule asi nařízla málo, začaly bouchat jak v Křemílkovi a Vochomůrkovi a hrnec byl potažený zevnetř neodstranitelnou hmotou. Ale co zbylo, to chutnalo výborně.
Ale ta nádivka by mě děsně zajímala, kouknu se po netu.
Danni, já jsem pokaždé jedlé kaštany nařízla a dala normálně na plech a do trouby. Až uvidíš, že se po 15-20 minutách otevírají, jsou hotové. Je to mňamka, naučili mě to jíst Švýcaři, k tomu dělají teplé jablkové pyré se skořící, ježiši, já jdu dneska shánět kaštany, mňam, dostala jsem na ně chuť, ale obrovskou!!!
Všude je vidím prodávat, ale pořád váhám, co s nimi. Asi pohledám nějakou diskuzi jinde, tady to vypadá, že jsou na tom všichni asi jako já.

TAk jsem objevila diskuzi o kaštanech. Můj předevčírem přivezl něco přes kilo jedlých kaštanů a já vůbec netuším jak na ně. Ví někdo?