Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Horkovzdušná fritéza Tefal actifry
Ahojte kuchařinky!
Nemáte jí někdo doma? Je to opravdu tak „zdravé“ vaření-smažení(nebo co to všechno umí),jak se píše? Pořídit si ji či ne? Jsme 6ti členná domácnost(2 dospělí a 4 děti)-vyplátí se nám ? Moc děkuji za informace.
Fritézu máme zapůjčenou a zkoušíme ji, co se v ní všechno dá udělat a zda si ji sami koupíme. Zatím jsme připravovali pouze brambory jako hranolky a volně nakrájené na drobné kousky velikosti jako kostka cukru. Během fritování jsme přidali kousky kuřecího masa, na drobno nakrájenou papriku a vše ochutili. Omastku je možné dát ještě méně, než uvedeno v předpisu a za 20 min. bylo jídlo na stole. Papriku je možné kombinovat s drobně nakrájeným květákem, brokolicí či pórkem, žampióny, … to záleží na fantazii. Protože jsem diabetik, skladba jídla i podíl zeleniny v něm mě vyhovuje. Zatím jsme nezkoušeli omáčky, ani obalovaná masa, výhodou „sypkých“ jídel je jejich obracení rotující lopatkou, což zatím nevím jak dopadne např. u masa v trojobalu.
Údržba minimální, ještě se ohlédneme po servisu náhradních dílů, kombinace plastů, vysoké teploty a doby trvanlivosti v nás po zkušenostech z minulosti nebudí 100% důvěru. Ale jinak se jistě jedná o pokrok ve zdravějším stravování.
Mám fritézu pouze krátce, ale dělala jsem tam už i masové kuličky z mletého masa. Prvních 10 min.jsem myslela, že z toho bude jen ohromná koule, ale pak se kuličky začaly oddělovat a bez použití tuku jsem ještě slila půl hrnečku omastku z hotových kuliček. Na Štědrý den jsem dělala smaženého kapra. Porce byly na malé kousky, tak 2-3 cm. Všem to moc chutnalo, kapr nebyl nasáklý tukem. Jinak bych ráda od ostatních slyšela, co se dá ještě dělat. V přiložené kuchařce toho moc nebylo.
A jak ostatní jídla? Ne, že bych to dělala běžně, ale jelikož jsme veeelika rodina, kdyz se vsichni sejdeme, tak proste soupnu rizky do fritaku a jsou raz dva hotove, da se neco takoveho delat i v teto friteze? Dikazu si opredstavit, ze se tam udelaji ty hranolky, ale co treba smazeny kvetak nebo brokolice? neni to spis jenom takove sparene? Diky za nazory, porad me to laka si ji poridit, ale hranolky zase tak casto nemam, abych si fritezu koupila jen kvuli nim ;)….A vsude vsichni pisi jen o hranolkach 🙁
My jí máme přes třičtvrtě roku a je moc výborná hlavně na brmbory nemusí se kupovat polotovary hranolek ale oloupat brambory a dát je do ní a dát lžíci oleje…Opečené brambory na 44 minut…moc vynikající…
Mám a je betva, na 1 kg hranolků dávám 2 lžíce ol.oleje a jsou křupané a dobré a děti nejedí tolik tuku.
Bakulčo, je mi líto,ale v tomhle neporadím. Jídlo určitě bude zdravější než v klasické fritéze, ale jestli se Vám vyplatí, to nevím.
snad někdo poradí lépe :-))