Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Potahování dortu
Dobrý den, dorty peču docela často, ale chtěla bych zkusit ten potahovaný marcipánem. Můžete mě poradit? Ten dort před potahováním potíráte krémem nebo jen uvnitř máte krém? A ještě jak je tu psána ta hmota na potah z bonbónů, je i chuťově dobrá? Nebo je lepší ta hmota z kondenzovaného mléka nebo jsem četla i z rýžového sirupu či medu. Vůbec nevím kterou zkusit. A nevím jaké barvivo použít. Musí se vmíchávát do sypké směsi asi co? Takže když budu chtít víc barev musím si tu směs rozdělit na několik dílů a pak každý obarvit? Nevím prostě jak na to. Děkuji všem za rady.
Jana
Ještě jsem se chtěla zeptat Nuninko, teď jsem četla jeden recept na modelovací hmotu z bonbonů a nebylo tam sušené mléko. Tak nevím je lepší ho tam asi dát co? Již jsem trochu hmoty vyzkoušela, chuťově je dobrá. Jen mě to trvalo, stále se mě to lepilo na prsty, tak jsem je namáčela do vody, pak byla hmota zase moc tekutá, tak jsem zahušťovala. A jak vyrábíte různé kytičky, motýlky? Jsou na to nějaké formičky? Děkuji
Jana

Nuninko, musím napsat, že dort se moc povedl, hmotu jsem měla sice tuhou, takže jsem se dost nadřela, ale zato se dala vyválet na tenko a krásně bez trhání natáhnout na dort, obarvená na modro, nahoru jsem jen nastříkala bílým krémem jméno, věk, bílé kopečky po obvodu a po stranách jsem ozdobila růžovými nakrájenými bonbónky a byl naprosto skvostný, takže hmotu z maršmelounů moc doporučuji:-)))

U nás se dají koupit po celý rok :-)) Není to jenom sezonní zboží.
Už jsem tady psala recept, tak zkuste a uvidíte.
Ať se dort podaří :-))
A nebojte se toho potahování. Jenom neválejte hmotu moc tenoučce ať se netrhá.
Děkuji za rady. A ty barvy mají v Lídlu stále nebo jen při nějaké akci? Zkusila bych je. Mám strach jestli ten dort půjde dobře potáhnout, nějak si to nedovedu představit jak to budu dělat, že se to bude po stranách krabatit a tak.Ale zkusím asi nejprve malé množství z těch bonbónů a ochutnám. Ještě jednou díky.
Jana

Dobrý den Jano
Dort je potřený krémem nebo marmeládou a musí být dobře vychlazený. Krém by měl být už takový tuhý.
Co se týká hmoty na modelování – marcipánů, tak záleží co komu chutná.
Není to pravý marcipán. Ale taky není přeslazený. Zkuste si udělat pouze malé množstí, vyzkoušejte a když Vám bude chutnat uděláte si potřebnou dávku.
Já dělám pouze ten z bonbonu, není moc sladký a dobře se s ním dělá a potahuje.
Na barvení používám gelové barvy, dají se koupit v Lídlu za asi 45,- a mají 5 barviček.
A podle toho kolik chcete barviček, na tolik dílů si hmotu rozdělíte.
Obarvujete každý díl zvlášť a barvičku přidáváte postupně po trošce.
:-))