Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
sušení cibule
Nevíte prosím, jak si doma vyrobit vlastní sušenou cibuli? Před časem jsem dostala sáček sušené cibule a ohromně mě to nadchlo. Jenže je to hůř k dostání, proto bych si to ráda vyrobila doma. Na internetu jsem našla jen neurčité informace typu „nakrájíme a sušíme při 60 stupních Celsia“, ale čas sušení chyběl. Předem děkuji.
Nějak jsem se o techniku při sušení také zajímala a dostala jsem se na kontakt pana Javorky, který prodává sušenou cibuli, česnek a jinou zeleninu za hodně dobrou cenu ( lenvější než prodejci na internetu ) a ten mi jak poradil k sušení více, tak i poslal jejich cibuli.Pokud budete mít zájem volejte na číslo 603485887. Jitka
Sušičku bohužel nemáme a nikdy nic jsem ještě nesušila, ani ty houby. Právě, že jsem našla, že se cibule dá sušit i v troubě, tak bych to ráda vyzkoušela. Díky za rady, zkusím a dám vědět, jak jsem dopadla. 🙂
Čas sušení závisí na typu zeleniny nebo ovoce, dále na velikosti nakrájených kousků a rozložení na sušícím tácku. Správně vysušená zelenina má být tvrdá a křehká.
Cibule se suší dost dlouho, protože je šťavntá. Čas je 4-10 hodin.
Suší se při nízkých teplotách a během sušení je dobré otáčet.
Pokud máte sušičku je to ideální řešení.
Kekulko, zkusila bych trošku cibule pokusně v troubě, postup jako u hub, až půjde zlomit, bude suchá. Pokud máš sušičku, tam bývá napsáno co a jak sušit včetně doby sušení. Cibule je plná vody, asi to bude trvat dost dlouho, ale nemám vyzkoušeno, jen selský rozum…