Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Krém do dortu
Dobrý večer, dělám dort a v krému je žloutek – má se vmíchat do mléka s pudinkem. Dělali jste někdo takový krém? Mám strach aby se ten žloutek nesrazil a hlavně aby se dost převařil. Mám obavy ze salmonely. Nemůžu to zase vařit s tím pudinkem kdo ví jak dlouho. Tak nevím, zda to vůbec dělat. Děkuji za rady.
Jana
Děkuji za recepty, krém jsem udělala bez žloutků – kávový a moc dobrý . Ještě jednou díky!
Jana
Tak tady jsou ty krémy. Jsou dobré a drží tvar. Já už dělám jenom tyto.
Máslový krém
2 vanilkove pudinky, 600ml mléka, 1 1/2 kostky másla, moučkovy cukr
Uvařím pundinky v mléku a přidam asi 5lžíc cukru, po uvařeni dám nahoru sáček a nechám vychladnout. (ten sáček proto, ať tam není škraloup) do vychladlého pudinku zamixuju máslo a dochutím moučkovym cukrem a mixuju do hladkeho kremu.
Je dobry, dobře se s nim pracuje a hlavně je dobry kdyz se dort potahuje marcipanem nebo hmotou.
Krém ze salka
salko, máslo.
puding, (káva, mleté ořechy, rum, kakao)
salko uvaříme hrnci 1,5 – 2 hodinky, necháme vychladnout. Vyšleháme máslo (musí mít stejnou teplotu jako salko)
poměr dávám 1 salko:1 másla, a přidávám postupně zkaramelizované salko až je z toho hladký krém. To je základní krém
Dále můžete udělat toto :
-uvařím pudink 2 pudinky, necelý litr mléka, ale nesladím!
nebo
– přidám mletou kávu asi 1,5 kávové lžičky a trochu rumu.
nebo můžeme přidat
-rozemleté ořechy + rum a pátá varianta kakao+ rum.
Také dělám krémy bez vajec – buď z másla, cukru a moučné kaše (je výborný), nebo klasicky – máslo, cukr, pudink. I když jsem třeba v receptu měla syrový žloutek, vůbec nic se nestane, když ho tam nedáte.
Dobrý den,
já dělám krém bez žloutků :-))) Kvůli dětem
A také pak krém déle vydrží. Už jste zkoušela krém ze salka? Je moc dobrý, vydrží a sladký je tak akorát.
Jestli budete chtít, napíši Vám nějaké recepty na krémy.