Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Bramboráčky
Prosím o radu, recept. Děláte někdo bramboráčky s takovou masovou (kuřesí)směsí? Nevím přesně co se tam dává, ale už jsem o tom hodněkrát slyšela a chtěla bych to vyzkoušet.Díky moc.
Jana
Děkuji za nápady, určitě brzy vyzkouším. Už se těším.
Jana
Tééda!Qinty,já jako neexperimentující kuchařka vyzkouším tvou variantu,díky.Já vařím podle receptů,ty nej si vystřihuji.Mám už dobrou bichli :-).Obyčejné jídla znám zpaměti,ale prostě nerada něco obměňuji.
Já to dělám taky, ale trošku jinak. Maso nakrájím na drobno, orestuji na oleji, osolím, opepřím dám kari koření a trošku ještě osmahnu. Pak přidám cibuli na půlkolečka, pórek, někdy houby, (mohou být i sterilované, ale dobře okapané) a všechno podusím dohromady. Zahustím trochou solamylu rozmíchaným v malém množství vody. Když chci mít víc šťávy, dám víc vody. Zahušťování dělám opatrně, aby z toho nebyla kejda. Jindy přidám místo pórku na nudličky nakrájené čínské zelí a přidám třeba trošku sojovky. Variacím se meze nekladou, vyzkoušej a zjistíš, že máš najednou nápad na jinou variantu. Někdy k tomu všemu dám na talíř i trochu tatarské omáčky-jenom „bobek“, spíš na ozdobu, ale je to s ní moc dobré. Nebo vynech kari a přidej koření na pečené kuře a budeš to mít do červena zbarvené a chuť zase jiná.
Nápadům se meze nekladou a jak se říká, všechno, co do toho dáváš, se jí, tak jen to dochutit.
Dobrou chuť.
Qinty
Mnam, hned byc si dala:))
I ja dekuji za tento recept :o)
Myslím že není už co dodat, savark to napsala moc dobře. Mňam, mňam :-))
Jani,já tohle jídlo dělám moc ráda,protože je vynikající.Tento recept jsem si vystřihla z kalendáře z receptů z Dámského klubu.Bramboráčky určitě umíš :-),tak ti napíši směs z kuřecího masa:
Asi 150g kuřecích řízků na jednu porci,olej,solamyl,1vejce,cibuli,pórek,sójovou omáčku,sterilovanou kapii(já dávám čerstvou červenou papriku,,,sůl
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky,osolíme,smícháme se syrovým vejcem,,máčeným škrobem a necháme chvíli uležet.Pak prudce opečeme v horkém oleji dozlatova a opečené maso vyjmeme.Do zbylého oleje dáme pokrájenou cibuli,pórek a kapii a krátce podusíme.Vrátíme maso zpět,přidáme sojovou omáčku(podle chuti),vše dobře promícháme a prohřejeme.Podle chuti přisolíme.
Je to velmi jednoduché a rychlé.Až na bramboráčky.Ty dají práci nejvíc.Ale podle mě,výsledek stojí za to.K tomu dávám jako oblohu zeleninu.