Přihlásit se
VašeDěti.cz

VašeDěti.cz

  • Domů
  • Magazín
    • Volný čas
    • Výchova
    • Vzdělání
    • Vaše příběhy
    • Pohádky a povídky
    • Rodina a domácnost
    • Těhotenství
    • VD tipy
    • Výživa
    • Zdraví
  • VD speciály
    • Velikonoční speciál
    • Rodinná dovolená
    • Škol(k)a volá
    • Vánoční speciál
  • Ke stažení
    • Jak nepřijít o nervy, když se pustíte s dětmi do tvoření
    • Originální dárky od dětí
    • Velikonoční vajíčko 20× jinak
    • Adventní kalendáře, věnce a svícny
    • Adventní dárky 2013
    • Adventní kalendář 2019
  • VD novinky
  • Prodiskutováno
    • Děti
    • Rodinná (i jiná) témata
    • Poradny
    • VD + KLUBko
    • TAM-TAM
  • Soutěže
    • Aktuální soutěže
    • Vyhodnocené soutěže
    • Další internetové soutěže

Archiv diskuzí

Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.

Divočina

Ahoj holky ,potřebuju poradit dneska jsem dostala kus masa z divočáka a nevím co s tím poradíte ? Díky

Diskuzi založil/a baja 9.4.2009.
Sdílet Tweet
dasad
10.4.2009 v 13:51

co treba se svestkovou omackou? http://www.nadoma.cz/recepty/49131-peceny-hrbet-z-divocaka-se-svestkovou-omackou/

dasad
10.4.2009 v 13:51

co treba se svestkovou omackou? http://www.nadoma.cz/recepty/49131-peceny-hrbet-z-divocaka-se-svestkovou-omackou/

lenous
10.4.2009 v 8:36

Já z pěkného kousku dělám svíčkovou, dokonce jsme „divočáčí“ svíčkovou měli i na svatbě jako oběd.

anonymní
9.4.2009 v 19:27

Tak já vždycky dělám guláš a je to bašta.
maja

Jarmuschka
Jarmuschka
9.4.2009 v 17:37

Dá se použít jako vepřové, takže klidně i klasický řízek – je mňamózní.
Dělám i guláš – jen jsem to podlévala červeným vínem a přidala krom obvyklého koření jalovec…

baja
9.4.2009 v 15:08

díky za recepty, taky se kouknu ještě na internet

nuninka
9.4.2009 v 14:54

Recepty jsou z internetu, snad pomůžou :-)))

200 g divočáka
200 g anglické slaniny
500 g kysaného zelí
250 ml zakysané smetany
cibule
5 stroužků česneku
mrkev
petržel
půl celeru
divoké koření
celý pepř
sůl
8 listů zelí
100 g másla
500 ml světlého piva
100 g sádla

Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme, výpek zahustíme a podáváme.

Další recept
škrobová moučka na maso 2 lžíce
bílé víno 3 dl
větší cibule 1 ks
kančí kýta 300 g
žampiony 300 g
olivový olej
koření na divočinu 1/2 balíčku
sůl
Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme – použijeme koření na divočinu. Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalijeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 – 4 dny, je pak více uleželé, provoněné kořením a má jemnější chuť.

Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony. Vložíme připravené maso a opečeme. Pak maso otočíme, zalijeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 – 10 minut pod pokličkou. V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylijeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem.

Divočáka na žampionech podáváme třeba s těstovinami

Další recept
1 kg masa z divočáka, 50 g cibule, 30 g mrkve, 30 g celeru, 0,2 l octa, 0,2 l vody, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, snítka tymiánu, 7 kuliček pepře, 2 lžíce sádla, 50 g slaniny, 50 g šunky, 0,2 l červeného vína, 2 lžíce krystalového cukru, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 2 lžíce strouhané čokolády, 2 lžíce rozinek, špetka muškátového květu, ocet, 1 lžíce spařených, oloupaných a pokrájených mandlí, 5 sušených švestek, 5 kandovaných višní, kousek citronové kůry

Příprava:
Očištěné maso z divočáka dáme do hluboké porcelánové mísy. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky a povaříme s vodou, octem, bobkovým listem, tymiánem, hřebíčkem, celým pepřem a necháme vyhchladnout. Potom marinádu přelijeme na maso a necháme 24 hodin v chladu. Druhý den maso a zeleninu vyndáme a necháme okapat a na sádle, rozkrájené slanině a šunce vše opečeme, přilijeme víno, osolíme, opepříme a za občasného podlití vodou dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme. Mezitím dáme na pánev cukr, drobně nakrájený česnek a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile cukr začně hnědnout, přidáme čokoládu, špetku muškátového květu, přilijeme šýávu z masa, chvilku povaříme, šýávu propasírujeme, sebereme z ní přebytečný tuk, dochutíme octem, pepřem a chvilku povaříme. Podle potřeby můžeme zahustit. Potom do omáčky přidáme oprané spařené rozinky, spařené, oloupané a nakrájené mandle, přeme namočené, vypeckované a nakrájené švestky, višně a kousek citronové kůry. Maso vložíme zpět do omáčky, dobře prohřejeme a podáváme.

Stránky: [1]
0 Sdílet
Sdílet Tweet

Site Sidebar

Novinky e-mailem

  • 1× týdně info o nových článcích
  • dárky a překvapení
  • a další atraktivní novinky

Kam vám o nich máme dát vědět?

Už jste to četli?

  • Oslaďte si život s přírodními sladidly
    14.12.2022 - 0
  • Tipy na dárek pro děti i maminky
    12.12.2022 - 0
  • Jak si udržet dobrou náladu v předvánočním shonu
    5.12.2022 - 0

Nejnovější komentáře

  • Vojta: Život s Tourettovým syndromem
  • Marcela: Tip na dárek, na který se nezapomíná
  • Klára: Dětem zdravě: Jablečná buchta z kokosové mouky
  • Andrea: Šátek, nosítko nebo kočárek?
  • Andrea: Šátek, nosítko nebo kočárek?

Tady můžete vyhrát

    Sejdeme se na Facebooku

    Nepřehlédněte

    Náš tip

    • Hřejiví plyšáci uleví od bolesti, zahřejí a uvolní

    Nekonečná inspirace pro vás i vaše děti, aby vám spolu bylo fajn.

    Portál VašeDěti.cz už od roku 2004 přináší rady a užitečné tipy, jak si čas se svými dětmi užít.
    Kromě tisíců článků jsou tu pro vás připraveny také oblíbené soutěže, rozmanité speciály, inspirativní e-booky ke stažení a tipy na dárky pro děti.

    Vyhledávání

    Pátrání po

    Všechny rubriky

    • Redakce
    • Ochrana osobních údajů
    • Právní ujednání
    • Užitečné odkazy
    © 2004 - 2019 VašeDěti.cz - Mgr. Petra Vymětalová | ISSN 1801-2892 | info@vasedeti.cz

    Mobile Sliding Menu

    Pátrání po
    • Domů
    • Magazín
      • Volný čas
      • Výchova
      • Vzdělání
      • Vaše příběhy
      • Pohádky a povídky
      • Rodina a domácnost
      • Těhotenství
      • VD tipy
      • Výživa
      • Zdraví
    • VD speciály
      • Velikonoční speciál
      • Rodinná dovolená
      • Škol(k)a volá
      • Vánoční speciál
    • Ke stažení
      • Jak nepřijít o nervy, když se pustíte s dětmi do tvoření
      • Originální dárky od dětí
      • Velikonoční vajíčko 20× jinak
      • Adventní kalendáře, věnce a svícny
      • Adventní dárky 2013
      • Adventní kalendář 2019
    • VD novinky
    • Prodiskutováno
      • Děti
      • Rodinná (i jiná) témata
      • Poradny
      • VD + KLUBko
      • TAM-TAM
    • Soutěže
      • Aktuální soutěže
      • Vyhodnocené soutěže
      • Další internetové soutěže
    Sdílet
    Sdílet
    TOPlist