Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Úprava ryb
Holky, prosím vás, Baruš se tu ptala, od kdy ryby, ale já se chci zeptat – jak je připravujete?
Kupujete syrové nebo mražené, filety …. a jak na ně. Solíte, nesolíte.
Já jsem teď Majdě zkusila rybu poprvé udělat. Udělala jsem filety z tresky se zeleninou a bramborem, ale protože se to nedalo, tak jsem to velmi jemě přisolila, aby to mělo aspoň nějako chuť… 🙂
Prosím poraďte. Děkuju Markéta
Já dělám rybky podobně, tedy se zeleninou a kořením. Pang je dobrý, neb já kostičky občas (nechtěně) přehlídnu a pak nacházím až při podávání (naštěstí 🙂 )
Obalované filety jsou dobré, mají se ale obalovat mražené, protože pak maso není suché, ale nádherně šťavnaté.
A pstruha taky milujeme, ještě i s mandličkama :-))
sumeček pangasius-kmín,tymián,mraž.zeleninka peču na oliv oleji a másle ,brambor.kaše
Jo a ty ryby kupuji mražené (u nás v menším obchodě, kde se opravdu zboží otáčí a neleží tam dlouho).
Darča
Tak já dělám především pstruha. Jemně nasolím, pokmínuju, obalím v mouce s přídavkem mleté papriky a opékám na másle (s kapkou oleje). Malá se nedá odtrhnout od talíře! Pangasia většinou smažím, strouhanku pak malé obírám, i tak ho jí. Ale známá dělá v MŠ a říká,že ryby zapékají se sýrem, přelité smetanou a děti to prý mají moc rády. Takže to bude asi dobré:-)
Darča
Tak já-jelikož ryby moc nemusím právě kvůli jejich pachu (manža kvůli kostem),tak kupuju jen ryby mořské (filety)a ty upravuju tak,že je zapeču společně s hráškem,mrkví (zeleninou),zasypu bylinkami a zaleju smetanou.Při dopékání posypu strouhaným sýrem.Je to jedinej způsob,jak se u nás ryby zbaští.A taky občas smažené.TeĎ jsem jedla pstruha na grilu a byl výborný a vůbec nechutnal jako sladkovodní ryba
Když mám možnost, koupím rybu čerstvou. Lososa mám ráda jen na páře, tuňáka osmahnutého na pánvi s rajčaty a česnekem, ostatní ryby (mražené filety) dělám většinou na grilu v mikrovlnce nebo v troubě – ale jsou pak dost suché. Obyčejné filé je dobré zapečené třeba se sýrem nebo s rajčaty. Rybu solím (dětem méně), citronuji a dávám bylinky.
Ahoj, tak já kupuju mražené filety(kostky Nowaco) a dělám je na másle s drceným kmínem, ale někdy se objeví kostička.. Teď jsem vyzkoušela rybu bez kosti-Pangasius, a dělám ji tak samo, i když u ní je trochu cítit rybina, tak tam ještě zakápnu citron. JInak jsem už uvažovala nad zapékaním. jsem zvědavá na další úpravy ostatních 🙂
S.